Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Závin s pivem

Netypické, ale osvědčené. Pivo v těstě dodá závinu lehkost, křehkost a jemnou chuť. Tento jednoduchý recept zvládne každý - výsledkem je nadýchaný moučník, který se skvěle hodí k odpolední kávě i jako sladká tečka po obědě.

Hodnocení receptu je 4,6 (6×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

hafikov hafikov

Snadný

Doba přípravy 70 min Doba přípravy: 40 min Doba tepelné úpravy: 30 min bez doby odpočinutí těsta

70 min (40 min příprava + 30 min tepelná úprava, bez doby odpočinutí těsta)

Suroviny pro 4 kusy

4kusy

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie8 584 kJ /
2 052 kcal
Bílkoviny65,61 g
Tuky22,65 g
Vláknina15,00 g
Cholesterol 426 mg
Sodík 38 mg
Sůl0,07 g
Sacharidy375,69 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Všechny suroviny na těsto smícháme a ručně zpracujeme těsto. Dáme ho na chvíli odpočinout do chladu. Krok 2: Včas zapneme troubu na 180 °C. Krok 3: Těsto rozdělíme na 4 části a z každé vyválíme obdélníkový plát. Krok 4: Každý plát potřeme máslem, lehce posypeme strouhanými piškoty. Poklademe nahrubo strouhanými jablky, přidáme rozinky, skořicový a vanilkový cukr, sekané ořechy a zavineme. Krok 5: Povrch potřeme máslem a pečeme dozlatova. Krok 6: Po upečení záviny potřeme máslem a hned posypeme moučkovým cukrem.

TIP: Jablečné záviny a štrúdly - oblíbené recepty

Zveřejněno 26. 11. 2009

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Závin s pivem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/K1z8

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Závin s pivem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/K1z8

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (14)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Dobrý a jednoduchý. 😊

...hodná manželka a recept je skvělý....štrůdl ihned zmizel:-p:-p

Výborný :yes:

S těstem se krásně pracuje vůbec se netrhá,pivní štrůdl dělám již několik let,můj recept je:1/2kg hladké mouky,1 hera,špetka soli,1/4lsvětlého piva nebo někdy místo hery dávám měkký tvaroh v kostce:-)přidala sem fotku:-8

Moc příjemné těsto,dobře se s ním pracuje, už je v troubě a voní.

Taky dělám už mnoho let,ale mám recept bez žloutků,jinak všechno stejné.:-p

Dělá ho moje tchýně a je krásně křehký. Mňam :-p:-p :yes: ;-)

Pejli jo? Kdy? Jak to, že jsem neochutnávala?:-)):yes:

tenhle jsem už dělala, je vynikající :-K

Musím jen dodat,že oba jsou fajn:-D:-D

recept zaslala i s manželem na ozkoušení :-D:-D

Tématické fráze:
testo na strudl s pivem, štrudl s pivem, jablečný závin s pivem, jablkový závin s pivem, těsto na závin s pivem, jablečný štrůdl s pivem, listové těsto s pivem, recepty s pivem, těsto na zavin z piva, listové těsto z piva, testo s pivem, jablkový závin z piva, recept na štrůdl s pivem, pivní závin, štrůdl s pivem, jablečný závin z piva, těsto z pivem, jablkový štrůdl s pivem, štrůdl z těsta s pivem, těsto na jablečný závin s pivem

Suroviny:
mouka hladká, omega, žloutek, pivo světlé, sůl, piškoty, jablko, cukr vanilkový, cukr skořice, rozinky, ořechy, máslo

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu