Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Asijská kuřecí polévka s kukuřicí

Hodnocení receptu je 4,5 (13×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

1974andrea 1974andrea

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 612 kJ /
624 kcal
Bílkoviny95,62 g
Tuky10,82 g
Vláknina1,48 g
Cholesterol 194 mg
Sodík 1,28 g
Sůl2,98 g
Sacharidy35,39 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Nejprve uvaříme doměkka kuřecí prso ve vývaru. Vyjmeme jej a vidličkou natrháme na tenké nudličky.
V misce vidličkou našleháme bílek do pěny, přilijeme mléko a škrobovou pastu a promícháme. Pak přidáme maso a zázvor, promícháme. Krok 2: Vývar opět rozehřejeme do varu, přidáme kukuřici a na jemném struhadle nastrouhanou mrkev. Vmícháme obsah misky, přilijeme ocet a sójovou omáčku a cca 5 minut vaříme. Dochutíme a nakonec přisypeme nakrájené jarní cibulky. Už dále nevaříme.

TIP: Zkuste i pekingskou polévku

Zveřejněno 3. 4. 2014

Poznámka autorky 1974andrea

Obměnou této polévky je místo kuřecího masa, maso krabí.

Moje recepty najdete na http://inkitchenopen.blogspot.cz/

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/KBWl

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/KBWl

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (14)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Děkuji a zkusím to. Je to jistě moje, ale vůbec nevím, že existuje i světlá sojovka. Znám pouze to klasickou, tmavě černou. Nechám se překvapit.

V neděli jsem tuto polévku uvařil k svátečnímu obědu, ale velkého vděku jsem se nedočkal. I když jsem postupoval podle tohoto receptu, tak polévka byla chuťově nevýrazná a evidentně jí něco chybělo. Navíc byla neskutečně hustá.
Nevím jestli jsem postupoval správně, ale bílky jsem vyšlehal na sníh a pak jsem přidal škrob. tím jsem to však zahustil úplně na kaši a musel to dodatečně ředit. Nevím jestli to nebyla moje chyba, ale celkovým výsledkem jsem zklamán.

1974andrea: Děkuji za informaci, pokud to budu dělat příště, tak Vaši radu vezmu k srdci. Zatím jsem byl zvyklý bílky vyšlehávat na sníh. Vidím, že v tomto případě to byla chyba.
Co se týče sójovky, tak jsem použil tmavou Pearl river bridge, protože jinou jsem doma neměl. Do polévky jsem jí dal o něco více než uvádí recept, ale stejně to nebylo ono. Chtělo by do toho přidat ještě něco jiného co by vylepšilo jak aroma, tak chuť, ale zatím mě nic konkrétního nenapadá.
Mějte se hezky a snad to příště dopadne lépe.

Petr.1: Zkuste ještě rybí omáčku a sójovku raději světlou. Případně glutaman ;-)

Nanda91: To mě těší, díky :-K

Je výborná, děkuji za recept :-K

vypadá skutečně báječně:yes:

Veronika:Díky Verčo;-)

Veronika 4. 4. 2014 07:43
vypadá výborně..hned bych si ji dala:-p

Díky holky ;-):-K

I mně by chutnalo:-p:-p:yes:

To by mi chutnalo:yes:

Tématické fráze:
kuřecí polévka s kukuřicí, asijska polevka, cinska kureci polevka s kukurici, asijská polévka recept, asijske polevky, asijske polevky recepty, cinska polevka s kukurici, asijské polévky recept, polévka s kukuřicí, asijská polévka recepty, recept na asijskou polevku, asijská polivka, čínská kuřecí polévka s kukurici recepty, polévka kuřecí s kukuřici, asijské polívky, polévka asijská, recepty s kukuřicí, kuřecí polévka s kukuřice, polevka kureci s kukuri i, azijska polévka

Suroviny:
prsa kuřecí, bílek, mléko, kukuřice sterilovaná, mrkev, zázvor čerstvý, škrob, sojová omáčka světlá, ocet vinný, vývar drůbeží, cibulka jarní, sůl, kurkuma

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu