Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pstruh pečený v troubě

Pstruh je oblíbenou pochoutkou k obědu i k lehké večeři. Maso má jemnou konzistenci i chuť, kterou by bylo škoda přebít výrazným ochucením. Proto stačí přidat máslo, pár koleček cibule, případně trochu bylinek, upéct v troubě a užít si tu skvělou dobrotu.

Hodnocení receptu je 4,7 (73×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Hella Hella

Snadný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 30 min

40 min (10 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 porce

1porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 324 kJ /
316 kcal
Bílkoviny2,10 g
Tuky27,74 g
Vláknina8,40 g
Cholesterol 51 mg
Sodík 12 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy12,76 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Troubu předehřejeme na 180-200 °C. Krok 2: Pstruha omyjeme, vykucháme, dobře osolíme a posypeme kmínem (navenek i uvnitř). Nakonec obalíme v mouce. Krok 3: Cibuli oloupeme a nakrájíme na kolečka. Částí cibule naplníme rybu a zbytek odložíme bokem, na obložení ryby v pekáčku. Krok 4: V pekáči rozehřejeme máslo a 1 lžíci oleje (aby se máslo nepřepalovalo). Krok 5: Pstruha vložíme do pekáče, obložíme zbylou cibulí, poklademe tenkými plátky másla a nepřikryté vložíme do předehřáté trouby. Krok 6: Pečeme 20-30 minut (podle velikosti pstruha) dozlatova. Krok 7: Podáváme s plátky citronu a zeleninovou oblohou.

TIP: Ryby v kuchyni

Zveřejněno 22. 7. 2010

Poznámka autorky Hella

Tenhle obr pstruh vážil 890 g!

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pstruh pečený v troubě

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/mYW3

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pstruh pečený v troubě

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/mYW3

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (89)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Čerstvou rybu jsme už dlouho neměli, ale po shlédnutí tohoto receptu to brzy napravím. Děkuji za tip.

Dnes jsem upekla presne podle navodu jako dal do komentaru pavel70 a udelala se krasna krusticka. Foto prikladam. A dekuji za recept :-K.

Pokud chcete velkého pstruha, kupte si sivena. Je to ryba pstruhovi dokonale podobná, stejně chutná, ale větší. Dá se u nás s trochou štěstí nebo s trochou snahy sehnat.

:-)<3:yes::yes: pstruha máme rádi, musím udělat, díky za recept :-K

Chutnalo.

Výborný, jen se rozsýpal... Olej a mouku jsem nepoužila a přidala jsem koření od Vitany - Ryby. Děkuji za super recept.

Také jsem dnes pekla k večeři pstruhy. Byli vynikající.:-):-K Díky moc za recept:-K:-K:-K.

Super recept, tak krásně to tu voní, ještě jsem neochutnala, ale krusta se udělala, když jsem po 15 min pečení pomazala máslem pstruhy a dala horkovzduch a gril, ale na vice jak 200 st. krusta je hned.... :-)děkuji

Jednoduchý recept, luxusní výsledek :yes:;-)

vyborný recept

Tématické fráze:
pstruh v troubě, pstruh na másle v troubě, pstruh recept, recept na pstruha, pstruh recepty, recept pstruh, recepty na pstruha, recepty pstruh, recept na pstruha v troubě, příprava pstruha, recept pstruh v troubě, recept na pstruha na másle v troubě, recept pstruh na masle v troube, pečený pstruh na másle, jak připravit pstruha, recept na peceneho pstruha, jak udělat pstruha, recepty na pstruha v troubě, jak upect pstruha, recept na přípravu pstruha

Suroviny:
pstruh, máslo, olej, cibule, sůl, kmín celý, mouka hladká, citron, zelenina čerstvá

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu