

Kuřecí šťavnatý pekáček
Suroviny 2 porce
- 2 kuřecí stehna (s kouskem hřbetu)
- 150 g česnekového boku
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 čerstvá paprika
- 1 rajče
- 3 brambory (větší)
- 1/2 lžičky mletého zázvoru
- sůl
- celý kmín
- čerstvé bylinky (na ozdobu)
- olej
Postup přípravy receptu
Zapneme si troubu na rozehřátí.
Pokud jsou brambory hezké, opláchneme je a nakrájíme i se slupkou na čtvrtky. Papriku nakrájíme na silnější proužky, rajče na kostky, bok na kostičky, česnek na plátky a cibuli na tenké půlněsíčky.
Do pekáčku na trochu rozehřátého oleje dáme osmahnout bok, až začne trošku růžovět, přidáme cibuli s česnekem a chvilku, cca 4 minuty, restujeme.
Stáhneme z ohně, přidáme pokrájenou papriku, rajče,podlijeme 1,5 dl horké vody, promícháme a na tuto směs položíme opláchnutá a osolená stehna.
Mezi ně zatlačíme čtvrtky brambor, vše ještě zlehka potřeme olejem, posypeme kmínem a brambory mírně poprášíme solí.
Pekáček vložíme do rozehřáté trouby a odkryté pečeme na poloviční výkon (já mám plynovou troubu) 25 minut. Poté zesílíme na 3/4 výkon a dopečeme do zlatavé barvy.
Při dopékání 1-2 krát stehýnka přelijeme vypečenou šťávou.
Poznámka od kuchařky
Uzeninu můžeme použít libovolnou, dle stavu ledničky-anglická, gazdovská slanina, nebo pikantnější klobáska, prostě to, co zrovna máme. Můžeme přidat i hříbky, pokud je máme. Maso můžeme použít i vepřové, nejlépe se hodí cca dva cm silné nenaklepané plátky krkovice. V tom případě pekáček přikryjeme vhodným poklopem, nebo alobalem, pečeme zhruba 35 minut a odkryté dopečeme na barvičku asi tak 15 minut. Záleží na druhu trouby.
Tato příprava je nenáročná a hotové jídlo je velice chutné.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Kuřecí šťavnatý pekáček
-
kir_petra: Moc mě potěšilo,že jsi vyzkoušela můj recept a že jste si všichni pochutnali
Děkuji
-
Dnes jsem vyzkoušela, VYNIKAJÍCÍ! Všichni se olizovali!
-
Elynečko,děkuji,že jsi po 3letech recept oživila přidáním hezké fotky
-
-
Za milé a hezké komentíky i přidělené bodíky všem moc děkuji
-
Vypadá to výborně
to musí být lahůdka, určitě vyzkouším
-
to je prostě úžasné
ve všem
-
jojo, šecičko dohromady...a pak ty chutě
..hmmmm a ty šťávičky
..hmmm a ta vůně
taky to takhle dělám a nejlepčí na tom jsou ty bandůrky...nasáklé těma chutěma a vůněma, ježiša mám šecky pohárky v pozoru
-
takové recepty jsou nejlepší, všechno do jednoho pekáče, šup s tím do trouby a hurá na jinou zábavu
úspěch je vždy zaručen a jídla je dost
ukládám a o víkendu uděláme díky
-
Děkuji za zájem a hezké komentáře,které mi vždy udělají radost
-
moc pěkné
-
Hmmm,hned bych si dala.Asi v sobotu udělám a bodík posílám...
-
Moc hezký recept!
-
Aničko, vaření z jednoho hrnce je bezva. Suroviny nemají chybu a kuřátku máme doma moc rádi. Posílám 17. bodík a chválím foto
-
kuřátko jako malované...