Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Hrachová kaše s uzeným, párkem a volským okem

Nasládlá vydatná kaše vonící majoránkou a česnekem, zasypaná na talíři dozlatova osmaženou cibulkou. Přidáním libového plátku uzeného masa vykouzlíme výborný oběd pro celou rodinu nejen do chladnějšího počasí.

Hodnocení receptu je 4,3 (10×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Janetjones

Snadný

Doba přípravy 55 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 40 min

55 min (15 min příprava + 40 min tepelná úprava)

Suroviny pro 2 porce

2porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie6 556 kJ /
1 567 kcal
Bílkoviny89,58 g
Tuky72,14 g
Vláknina30,96 g
Cholesterol 598 mg
Sodík 1,57 g
Sůl3,62 g
Sacharidy126,30 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Hrách propláchneme přes sítko, dáme do hrnce s vodou, osolíme a přivedeme k varu. Teplotu zmírníme a během vaření občas promícháme. Vaříme do změknutí, až se voda vyvaří. Krok 2: Hrách rozmixujeme na hladkou kaši nebo ponecháme, jak je (rustikální). Okořeníme prolisovaným česnekem, pepřem, majoránkou, solí. Hotovou hrachovou kaši zakryjeme poklicí, aby nevychladla. Krok 3: Na pánev dáme přibližně dvě lžíce oleje a necháme jej dobře rozehřát. Nejdříve na něm osmažíme volská oka, vyndáme je z pánve a poté opečeme plátky uzeného a párky. Dáme stranou a nakonec na pánvi dozlatova osmažíme nakrájenou cibuli. Krok 4: Hrachovou kaši na talíři posypeme cibulkou, přidáme opečené maso, párek a kyselou okurku.

Zveřejněno 5. 7. 2017

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/GkQy

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/GkQy

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (5)

Vydatné to opravdu je, zároveň si tím splníme přísun luštěnin :) já doporučuji přidat do kaše máslo, dokonale hrách zjemní a bude opravdu hebká :)

Tak to je opravdu super vydatné jídlo. Masožravci si dozajista pochutnají 😉😊

Tématické fráze:
hrachová kaše z předvařeného hrachu, hrachova kase, hrach s uzenym, kaše z předvařeného hrachu, hrách s párkem, hrachová kaše top recepty, hrachová kaše s předvařeného hrachu, top recepty hrachová kaše, recept hrachová kaše z předvařeného hrachu, hrachová kaše recept, hrachovka s parkem, předvařený hrách kaše, hrachova kaše z predvareneho, predvareny hrach, s volským okem, předvařeny hrach recept, hrachova s parkem, hrachová kaše doba vaření, hrachová kaše z předvařeného z hrachu, hry s párkem

Suroviny:
hrách žlutý, vejce, maso uzené, párky, okurky sterilované, cibule, česnek, pepř mletý, majoránka, sůl, olej

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu