Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kuřecí játra se zeleninou a žampiony podle vietnamské kuchyně

Kuřecí játra jsou skvělou surovinou obsahující množství bílkovin, železa a vitamínů. Jejich příprava je rychlá a snadná. Vyzkoušejte tento recept inspirovaný vietnamskou kuchyní a vychutnejte si játra se spoustou zeleniny, žampionů a voňavým kořením.

Hodnocení receptu je 5,0 (1×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Marie Svarcova Marie Svarcova

Snadný

Doba přípravy 20 min Doba přípravy: 5 min Doba tepelné úpravy: 15 min

20 min (5 min příprava + 15 min tepelná úprava)

Suroviny pro 2 porce

2porce

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Všechnu zeleninu i žampiony očistíme a nakrájíme. Rajčata nařízneme křížem, spaříme vroucí vodou a zchladíme v ledové vodě. Poté rajčatům sloupneme slupky, odstraníme semena a dužinu nakrájíme na poloviny. Krok 2: Kuřecí játra očistíme, překrájíme na menší kousky a na sítu spaříme vroucí vodou. Necháme důkladně okapat, osušíme papírovými utěrkami a obalíme v kukuřičném škrobu. Krok 3: Do hluboké rozehřáté pánve dáme 1 lžíci oleje a osmahneme cibuli. Přidáme játra a za občasného promíchání restujeme 5-7 minut. Přidáme zázvor, česnek, promícháme a odstavíme. Krok 4: Současně ve druhé pánvi restujeme na druhé lžíci oleje papriky a žampiony po dobu 5 minut. Přidáme cuketu, pórek a po 2 minutách restování ještě rajčatovou dužinu. Poté všechnu orestovanou zeleninu se žampiony přendáme do pánve k játrům. Krok 5: Přidáme koření a přilijeme omáčky, zakápneme rýžovým octem a promícháme. Podlijeme 100 ml vody a v trošce vody rozmíchaným škrobem vše zahustíme. Krátce necháme přejít varem a můžeme podávat, nejlépe s rýží, nudlemi nebo pečivem.

TIP: Drůbeží játra na cibulce

Zveřejněno 16. 9. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kuřecí játra se zeleninou a žampiony podle vietnamské kuchyně

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/v2RvV

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kuřecí játra se zeleninou a žampiony podle vietnamské kuchyně

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/v2RvV

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (2)

Já se od dob školní jídelny játrům vyhýbám, ale tohle vypadá tak dobře, že bych ochutnala.

Suroviny:
játra kuřecí, škrob kukuřičný, cibule, zázvor, česnek, olej olivový, kapie červená, paprika čerstvá žlutá, pórek, rajče, žampióny, cuketa, koriandr sušený, chilli, sojová omáčka světlá, omáčka chilli sladká, ocet rýžový

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu