Kuřecí játra jednoduše se zeleninou

Marie Svarcova Kuchařka: Marie Svarcova

Doba přípravy: 20 minut 2 porce Pokrmy z vnitřností 0 názorů

Suroviny

300 g kuřecích jater
300 g zeleninové směsi domácí nebo koupené
2 lžíce oleje
1 cibule
1 lžíce worcesteru
1/2 lžičky koření steak domácí nebo koupené
sůl
Recept si zatím oblíbili 4 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Játra očistíme, osušíme papírovou utěrkou a nakrájíme na velikost soust. Cibuli oloupeme a nasekáme nahrubo. Zeleninovou směs používám vlastní, různé druhy, v této byla mrkev, kukuřice, hrášek, fazolky mražené a přidala jsem ještě čerstvou mrkev, zbytek cukety a kousek pórku, někdy dávám směs mrkve, květáku, brokolice.

  2. V hluboké pánvi na oleji orestujeme cibuli dozlatova, přidáme játra a opečeme ze všech stran. Do pánve přidáme zeleninu, mírně podlijeme a pod pokličkou podusíme do změknutí. Přidáme worcester, steakové koření, podle potřeby sůl, promícháme a můžeme podávat s bramborem nebo chlebem. Já mám ráda ještě s majonézou přidanou rovnou do směsi nebo tatarkou servírovanou vedle.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 320 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Kuřecí játra jednoduše se zeleninou

K receptu nejsou žádné komentáře.

Tématické fráze: kuřecí játra na cibulce