Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Býčí žláza s rajčaty

Býčí žlázy jsou specifickou surovinou, která má své fanoušky, ale také odpůrce. Při správné úpravě však mohou svou chutí překvapit. Křehké vnitřnosti jsou jemně osmažené na cibulce, doplněné šťavnatými rajčaty a dochucené kořením.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Veruncicka

Snadný

Doba přípravy 45 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 30 min

45 min (15 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Suroviny pro 2 porce

2porce

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Cibuli očistíme a nakrájíme najemno. Býčí žlázu očistíme a nakrájíme na kostičky. Krok 2: Na pánvi rozehřejeme sádlo, na kterém osmažíme dosklovita nakrájenou cibuli. Krok 3: Na cibuli přidáme na kostičky nakrájenou býčí žlázu a restujeme, dokud se neodpaří velká část výpeku. Krok 4: Rajče nařízneme do kříže a na několik sekund jej vložíme do vroucí vody. Poté ihned přeložíme do studené vody a následně z něj sloupneme uvolněnou slupku. Rajče nakrájíme na kousky. Krok 5: Orestovanou žlázu osolíme, opepříme, přidáme k ní na kousky nakrájené rajče a za častého míchání a podlévání vodou dusíme asi 20 minut. Kdo má rád, může přidat špetku chilli. Krok 6: Podáváme s chlebem.

TIP: 15 oblíbených receptů na jídla z vnitřností

Zveřejněno 21. 9. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Býčí žláza s rajčaty

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/qx6ED

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Býčí žláza s rajčaty

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/qx6ED

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
býčí žláza, cibule, rajče, sádlo, sůl, pepř mletý, chilli

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu