Býčí žlázy dušené v zelenině

Pokrmy z vnitřností Doba přípravy: s přípravou a dušením do 40 minut 18 názorů

Pokrmy z vnitřností Doba přípravy: s přípravou a dušením do 40 minut 18 názorů

Suroviny 3 porce

650 g býčích žláz (3 ks v balení)
100 g obyčejného zauzeného špeku
7 ks lahůdkové cibulky (celý svazek)
1 bílá paprika
1 rajče
2 prolisované stroužky česneku
1/2 kl drceného kmínu
na špičku nože mletý pepř
1-2 kostky šťáva k vepřovému masu
nasekané zelené bylinky:
libeček
petrželka
pažitka

Postup přípravy receptu

  1. Očištěné žlázy rozřízneme na poloviny a ty ještě překrájíme na širší půlměsíčky.

  2. Špek nakrájíme na větší kostičky, cibulku oddělíme od zelené natě, kterou nakrájíme nadrobno a odložíme stranou.

  3. Bílé části cibulky nakrájíme na půlměsíčky a dáme společně se špekem do rozehřátého kastrolu, nebo větší hlubší pánve na 4 minuty orestovat.

  4. Papriku zabavenou jádýrek překrojíme na polovinu a ještě na tenší proužky.

  5. Žlázy společně s paprikou vložíme na zezlátlou slaninu s cibulkou, zasypeme kmínem, mírně opepříme a pod pokličkou dusíme bez podlití (žlázy pustí dostatečné množství tekutiny) na mírném plameni 15 minut.

  6. Mezitím si nakrojíme do kříže rajče, spaříme jej vařící vodou, sloupneme slupku a rajče nakrájíme na drobné kostičky. V kastrůlku si ve vařící vodě rozpustíme dle návodu 1-2 kostky šťávy (záleží, kolik výsledného množství šťávy budeme v závěru chtít).

  7. Po 15 minutách dušení ke žlázám přidáme rajče, odložené nakrájené nati cibulky, přichystanou šťávu a česnek.

  8. Vše promícháme a pod poklicí ještě 8 minut provaříme. Dochutíme zelenými bylinkami a můžeme podávat například s rýží, hodí se i těstoviny, nebo jen pečivo.

Poznámka od kuchařky

Šťávu k vepřovému masu lze také nahradit rozmícháním 1-2 pl hladké mouky+mleté papriky ve 200ml studené vody.

Komentáře k receptu Býčí žlázy dušené v zelenině

  • Anna Kocikova Anna Kocikova(autorka receptu)

    Jana Remkova:Děkuji:-K;-)

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    :yes::yes::yes: Jéé, to je krásné jídlo!! Přehlídla jsem!!:yes:

    Odpovědět

  • rozmarynaH rozmarynaH

    Anna Kocikova:Díky Aničko za ozřejmění:-K, až se s touhle surovinou setkám u řezníka, vyzkouším. Minulý týden jsem poprvé ochutnala "hovězí líčko" v plzeňské restauraci "Purkmistr" a bylo báječné:-*. Ještě jednou díky :-)

    Odpovědět

  • rozmarynaH:rozmarýnko je to něco asi jako ledvinky a také to tak podobně chutná.Jen maso je jemnější a křehčí a myslím si,že kdo by tuto surovinu neviděl před vařením nepoznal by,co to vlastně je:-)
    Všem za zájem, komentíky i bodíky děkuji:-K:-)

    Odpovědět

  • rozmarynaH rozmarynaH

    Aničko, tenhle druh suroviny neznám, ani jsem ji u nás v krámu neviděla. Jakou to má strukturu a jak to chutná, respektive, k čemu bys to pro neznalce přirovnala:-? Posílám 10. bodík:-K:yes:

    Odpovědět

  • suslajda suslajda

    nechala bych se pozvat:-D:-D+9

    Odpovědět

  • nofrona nofrona

    Kuličková mňamka:-8:-p:-p:yes:

    Odpovědět

  • varilamyskakasicku varilamyskakasicku

    Anna Kocikova: Aničko, já mám u tohoto rcp.:"Šťavnaté a chutné řízečky s býčích žláz" - také i přípravu, tak se koukni, nevím jinak,;-)

    Odpovědět

  • kedar:;-)Určitě si chutnat necháme:-p:-)ale brala bych i radu,jak správně na to připravování:-*

    Odpovědět

  • varilamyskakasicku varilamyskakasicku

    Anna Kocikova: mám je tady Aničko někde, jsou lehké, velmi chutné:-K

    Odpovědět

  • rebeka rebeka

    kedar::-O a copak je na těchto něco špatně:-O:-?

    Odpovědět

  • kedar kedar(neregistrovaný)

    Devcata!:-) je unikum spravně pripravit býčí žlazy.ale...nechte si chtnat:-)

    Odpovědět

  • Za komentíky i hodnocení děkuji:-)):-K
    Alenko na minutku je to také výborné a chutná moc dobře:-p:yes:
    Bibinko ta zakoupená várka byla ůvodně pro Tebe,ale v tom horku a dlouhém cestování by to nevydrželo,tak se to opět sežerýnkalo u nás:-8:-))
    Myško z této suroviny vařím velice ráda různé dobroty,ale na tu smaženou v trojobalu jsem si ještě netroufla:-OTu si dám vždy v restauračce,pokud je na jídelním lístku:-p:yes:
    Sretti;-):-D:-D

    Odpovědět

  • srettka srettka

    nojoo, v kociánkovo lhotě se zasejc kastrovalo, zasejc tam budou bejci, nýčko vlastně už volové, bučet fistulkou:-D
    na oko fajnová mňamina, kdybych teda anitrochu netušila, z čehož ty kousky masa jsou:-))

    Odpovědět

  • jarka skrobakova jarka skrobakova

Předchozí 1 2

Tématické fráze: jak připravit býčí žlázy recept na býčí žlázy býčí žlázy šťáva k vepřovému masu recept recepty na byčí žlázy recept na bíčí žlázy příprava býčích žláz vaření a recepty bici zlazy býčí žlázy recept býčí žlázy recepty býčí žlázy se zeleninou recepty býčí žlázy bejci zlazy bíčí žlàzy bejčí žlázy recept bejčí žlázy recepty recept na byci koule bíčí žlázy na smetaně dušené bíčí žlázy vareni bych zlazy