 
		
Pražma
Pražma má jako ryba velmi chutné bílé maso a minimum kostí. Hodí se k ní krátká tepelná úprava a maso tak zůstane krásně šťavnaté. Na dochucení stačí jednoduše jen sůl a pepř, po upečení také petrželka a jarní cibulka.
Suroviny pro 1 porce
1porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 554 kJ / 132 kcal | 
|---|---|
| Bílkoviny | 0,02 g | 
| Tuky | 14,70 g | 
| Vláknina | 0,00 g | 
| Cholesterol | 39 mg | 
| Sodík | 0 mg | 
| Sůl | 0,00 g | 
| Sacharidy | 0,02 g | 
Postup přípravy
	Krok 1: Čerstvou pražmu dobře omyjeme a důkladně, je-li to potřeba, vyčistíme břišní dutinu. Rybu následně osušíme. Z obou stran rybu na boku 3x až 4x šikmo nařízneme, dokud nám nůž nenarazí na žeberní kost.
	Krok 2: Poté rybu z obou stran pokapeme pár kapkami olivového oleje, který pečlivě vetřeme i do zářezů. Následně rybu vydatně osolíme, opepříme a necháme chvilku odležet.
	Krok 3: Rozpálíme pánev, do které dáme lžíci přepuštěného másla. Jakmile je rozpálená, tak velmi rychle přes sítko poprášíme rybu z obou stran velmi lehce hladkou moukou a vložíme do rozpáleného másla.
	Krok 4: Opékáme zprudka postupně z obou stran do zlaté barvy. Opečenou rybu, která je velmi pevné konzistence, při servírování zdobíme jemně sekanou jarní cibulkou a petrželovou natí.
	Krok 5: Vhodnou přílohou je buď nic, tedy ryba jen tak jako chuťovka, opečená bylinková bageta nebo chléb focaccia.
Zveřejněno 17. 4. 2016
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
						 
					
Pražma
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ODzB
Moje poznámka
					 
				
Pražma
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ODzB
Nejnovější recepty
	
			 
	
Kuře s ořechovou náplní
Přidáno před 2 hodinami
	
			 
	
Srnčí plec na divokém koření dělaná pomalu v troubě
Přidáno před 5 hodinami
	
			 
	
	
Roláda Hurikán
Přidáno před 8 hodinami
	
			 
	
Salát se žampiony a ztraceným vejcem
Přidáno před 17 hodinami
	
			 
	
Štrůdl z pomazánkového másla s jablky
Přidáno 25. 10. 2025 12:26:37
	
			 
	
Speciální bramborový sálát
Přidáno 25. 10. 2025 12:10:25
Přečtěte si
	
			 
		
	
	
			 
	
	
			 
		
	
	
			 
	
	
			 
	
	
			 
		
	
	
			 
	
	
			 
	
Nejnovější články
	
			 
		
	
			 
		
	
			 
		
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
	
			 
	
Koka sušenky
habis před 19 minutami
	
			 
	
	
Škubánky s mákem
Tereziena před 58 minutami
	
			 
	
	
Žampiony - snadno a rychle
Blazenka před 1 hodinou
	
			 
	
	
Drobenkový koláč s tvarohem a ovocem
PetCah před 1 hodinou
	
			 
	
	
Ovocný tvarohový koláč s drobenkou
Renza před 1 hodinou
	
			 
	
Domácí kynuté knedlíky s octem
bublinka.1 před 2 hodinami
	
			 
	
	
Dýňová polévka
spamejlik před 2 hodinami
	
			 
	
Žampionová polévka
Blazenka před 2 hodinami
	
			 
	
	
Domácí langoše
Sarka1234 před 2 hodinami
	
			 
	
	
Kuřecí kousky v těstovinách z jedné pánve
mjanickam před 2 hodinami
						Tématické fráze:
						
							pražma recept, 
						
						
							prazma, 
						
						
							prazma recepty, 
						
						
							recept na pražmu, 
						
						
							pražma zlata, 
						
						
							recept pražma, 
						
						
							ryba pražma, 
						
						
							pražma zlatá recept, 
						
						
							jak připravit pražmu, 
						
						
							pražma zlata recepty, 
						
						
							jak udělat pražmu, 
						
						
							příprava prazmy, 
						
						
							recepty na pražmu, 
						
						
							recepty pražma, 
						
						
							pražma na másle, 
						
						
							prazma obecná recepty, 
						
						
							prazma priprava, 
						
						
							pražma ryba, 
						
						
							prazma na grilu, 
						
						
							recept pražma zlatá
						
					
						Suroviny:
						
							pražma, 
						
						
							olej olivový, 
						
						
							mouka hladká, 
						
						
							ghee, 
						
						
							sůl, 
						
						
							pepř, 
						
						
							cibulka jarní, 
						
						
							nať petrželová
						
					
 
	 
 
 
 
 
			 Poslat na Messenger
					Poslat na Messenger
				 
 
 
 
 
 
	 
	 
	 
	 
	 
	 
 
 
 
	 
	 
	
Komentáře (6)