Pražma zlatá v bílkovo-solné krustě

Betyna Kuchař: Betyna

Doba přípravy: 30 minut Ryby 0 názorů

Suroviny

Pražma zlatá 1 ks
zelená petrželka
čerstvá majoránka
čerstvý tymián
2 bílky (na sníh)
sůl cca 350 g
Recept si neoblíbil žádný kuchař

Postup přípravy receptu

  1. Vykuchanou pražmu umyjeme a vysušíme papírovými utěrkami. Vložíme do ní bylinky - použila jsem ty, které mám právě vypěstované na zahradě.

  2. Ušleháme sníh ze dvou bílků a přidáváme do něj sůl, dokud nezačne hrudkovatět.

  3. Polovinu bílkovo-solné směsi položíme na pekáč s pečícím papírem nebo pečící fólií, na to položíme pražmu, zakryjeme druhou polovinou bílkovo-solné směsi.

  4. Pečeme na horkovzduch na 180°C dokud okraje bílkové krusty nezačnou zlátnout. Poté necháme chvilku vychladnout, rozbijeme krustu.

Poznámka

Množství soli záleží na velikosti bílků, prostě přidávat až bílky začnou hrudkovatět.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdíleli již 3 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Pražma zlatá v bílkovo-solné krustě

K receptu nejsou žádné komentáře.

Tématické fráze: ryba v solné krustě ryba v bílkové krustě losos v solné krustě recept na pražmu zlatou pražma recept ryba pečená ve sněhové krustě ryba ve sněhové krustě smazena pražma kuře v bílkové krustě bylina krusta recepty prazma zlata ryba recept na rybu v bílkové krustě losos v bilkove krustě ryba pod snehovou krustou ryba pečená v bilkové krustě hranolky v krustou z bílků treska zapečená v bílkovém sněhu ořechy v bílkové krustě sněhová krusta pražna zlata