Nakládaná pečená kolena
Jak udělat z kousku vepřového delikátní záležitost, na které si pochutná celá parta lidí? Naložte ho a upečte podle tohoto receptu. Křehké a jemné vepřové maso v luxusním výpeku podávejte s chlebem, křenem a hořčicí.
Suroviny pro 6 porcí
4-8 porcí
6porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 866 kJ / 207 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 7,08 g |
| Tuky | 0,99 g |
| Vláknina | 20,18 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 29 mg |
| Sůl | 0,00 g |
| Sacharidy | 38,95 g |
Postup přípravy
Krok 1: Cibuli a česnek oloupeme. Cibuli nakrájíme na měsíčky a česnek na plátky.
Krok 2: Všechny suroviny na nálev dáme do hrnce, svaříme a necháme vychladit.
Krok 3: Vepřová kolena očistíme, omyjeme a nařízneme přes kůži až ke kosti, aby se nálev dostal co nejlépe k masu u kosti.
Krok 4: Pak nálevem zalijeme kolena, aby byla ponořená a asi 48 hodin je necháme v chladu odležet (dvakrát je obrátíme).
Krok 5: Nakládaná kolena vaříme na velmi mírném ohni (táhneme) v nálevu asi 90 minut. S předstihem rozehřejeme troubu na 200 °C.
Krok 6: Kolena vyjmeme, přendáme do pekáčku, osolíme a posypeme drceným kmínem.
Krok 7: Pečeme ve vyhřáté troubě při 200 °C po dobu 1 hodiny, až jsou zlatohnědá s křupavou kůrčičkou. V průběhu pečení přeléváme vývarem, ve kterém byla kolena naložená a uvařená.
Krok 8: Upečená nakládaná kolena podáváme nejlépe s čerstvým chlebem, křenem a hořčicí.
Zveřejněno 6. 4. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Nakládaná pečená kolena
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/vQp5
Moje poznámka
Nakládaná pečená kolena
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/vQp5
Nejnovější recepty
Skořicová bábovka s kakaem
Přidáno před 11 hodinami
Jablíčka z lineckého těsta plněná jablečnou nádivkou
Přidáno před 11 hodinami
Cuketový bramborák s kuřecím masem a zeleninou
Přidáno před 12 hodinami
Mřížkový koláč s jablíčky
Přidáno před 12 hodinami
Jednohubky s olivami a mozzarellou
Přidáno před 13 hodinami
Ryba s medovo-hořčičnou omáčkou
Přidáno před 13 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Hebká hustá čokoládová poleva
Veronika.Hrozna před 8 hodinami
Honzovy kynuté buchty
RenataMaresova před 8 hodinami
Andělsky nadýchaný perník
Petra67 před 11 hodinami
Ovesná polévka s mrkví
Gothaj před 12 hodinami
Bramborová polévka
Kajkajak před 12 hodinami
Pizza z rohlíků
zonoro před 12 hodinami
Afrika řezy
hliboka před 12 hodinami
Jablková buchta s tvarohem
Noumik před 13 hodinami
Francouzské palačinky
Kvittecko před 13 hodinami
Noky (špecle) knedlíčky bramborovo-dýňové
Tynaja před 13 hodinami
Tématické fráze:
pečena kolena,
nakládané vepřové koleno,
nalozene veprove koleno,
nalozene koleno,
jak naložit vepřové koleno,
jak naložit koleno,
nalev na veprove koleno,
nakládání vepřového kolena,
naložene pečene koleno,
pečené naložené koleno,
nakladana veprova kolena,
naložené vepřové koleno pečené,
naložená kolena,
pečene koleno,
pečené koleno babicovy dobroty,
vepřové koleno nakládané,
nalev na pecene koleno,
nálev na koleno,
vepřové koleno naložené,
jak naložit koleno na pečení
Suroviny:
koleno vepřové,
voda,
česnek,
cibule,
bobkový list,
koření nové koření,
pepř černý,
tymián sušený,
sůl,
sůl,
kmín drcený
Komentáře (27)
Složení se ale mírně liší dle výrobce.