Zvěřinové ragú
Zvěřinové ragú z jeleního masa je výrazné jídlo plné chutí a vůní. Jelení maso se pomalu dusí s vínem, zeleninou a rajčatovým protlakem, čímž získá jemnou chuť a plnou vůni. Ragú podáváme s těstovinami a čerstvými bylinkami.
Postup přípravy
Krok 1: Maso jen propláchneme v cedníku, necháme okapat a poté jemně umeleme.
Krok 2: Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Mrkev očistíme a najemno nastrouháme. Slaninu nakrájíme nadrobno. Stroužky česneku oloupeme a prolisujeme.
Krok 3: V hrnci orestujeme slaninu. Jakmile slanina pustí tuk, přidáme cibuli a restujeme, dokud cibule nezpění.
Krok 4: Pak přidáme mleté maso, osolíme, opepříme a za stálého míchání restujeme, dokud maso nezhnědne.
Krok 5: Přidáme prolisovaný česnek, rajský protlak a znovu krátce opečeme. Podlijeme vínem, vmícháme mrkev a pod pokličkou dusíme, až je maso měkké, asi 90 minut. Během dušení občas promícháme a podléváme podle potřeby vodou.
Krok 6: Těstoviny uvaříme ve vroucí osolené vodě dle návodu na obalu. Po uvaření těstoviny scedíme a necháme na sítu okapat.
Krok 7: Do hotového ragú vmícháme smetanu, připravené těstoviny a podle potřeby dochutíme solí.
Krok 8: Nakonec ragú rozdělíme na talíře, ozdobíme nasekanou petrželkou, pažitkou a podáváme.
Zveřejněno 28. 10. 2025
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Zvěřinové ragú
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/rkVk6
Moje poznámka
Zvěřinové ragú
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/rkVk6
Nejnovější recepty
Vaječná omeleta se zeleninou a žampiony (vhodná pro diabetiky)
Přidáno před 2 hodinami
Falešné boloňské špagety aneb fofr špagety
Přidáno před 5 hodinami
Bílkové řezy s kandovaným ovocem
Přidáno před 7 hodinami
Křepelka s karamelizovanou zeleninou podle Honzy Punčocháře
Přidáno před 13 hodinami
Bezlepková sádlová srdíčka
Přidáno 12. 12. 2025 14:00:02
Likérové kávy
Přidáno 12. 12. 2025 09:00:02
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kuřecí směs na hořčici s medem
Danoouch před 5 minutami
Bábovka Albert
Ketynna před 21 minutami
Dýňová polévka s fazolemi
marekdd před 31 minutami
Jednoduché nepečené Tiramisu kuličky/Tiramisu Truffles
Hanawagy před 44 minutami
Perníčky, které jsou hned měkké
Valerie. před 1 hodinou
Rajská omáčka
Vershyna před 1 hodinou
"Letní" buřty na pivu - z pánve
BeeroCrat před 2 hodinami
Krupičná kaše rychle hotová
Colombová_S před 2 hodinami
Babiččina rychlá kulajda
Pavenov1 před 3 hodinami
Vosí hnízda
mares-mikulas před 3 hodinami
Suroviny:
maso jelení,
cibule,
slanina uzená,
česnek,
víno červené,
protlak rajčatový,
mrkev,
smetana,
těstoviny,
voda,
sůl,
pepř mletý,
petrželka,
pažitka
Komentáře (1)