Zvěřinové ragú
Zvěřinové ragú z jeleního masa je výrazné jídlo plné chutí a vůní. Jelení maso se pomalu dusí s vínem, zeleninou a rajčatovým protlakem, čímž získá jemnou chuť a plnou vůni. Ragú podáváme s těstovinami a čerstvými bylinkami.
Postup přípravy
Krok 1: Maso jen propláchneme v cedníku, necháme okapat a poté jemně umeleme.
Krok 2: Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Mrkev očistíme a najemno nastrouháme. Slaninu nakrájíme nadrobno. Stroužky česneku oloupeme a prolisujeme.
Krok 3: V hrnci orestujeme slaninu. Jakmile slanina pustí tuk, přidáme cibuli a restujeme, dokud cibule nezpění.
Krok 4: Pak přidáme mleté maso, osolíme, opepříme a za stálého míchání restujeme, dokud maso nezhnědne.
Krok 5: Přidáme prolisovaný česnek, rajský protlak a znovu krátce opečeme. Podlijeme vínem, vmícháme mrkev a pod pokličkou dusíme, až je maso měkké, asi 90 minut. Během dušení občas promícháme a podléváme podle potřeby vodou.
Krok 6: Těstoviny uvaříme ve vroucí osolené vodě dle návodu na obalu. Po uvaření těstoviny scedíme a necháme na sítu okapat.
Krok 7: Do hotového ragú vmícháme smetanu, připravené těstoviny a podle potřeby dochutíme solí.
Krok 8: Nakonec ragú rozdělíme na talíře, ozdobíme nasekanou petrželkou, pažitkou a podáváme.
Zveřejněno 28. 10. 2025
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Zvěřinové ragú
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/rkVk6
Moje poznámka
Zvěřinové ragú
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/rkVk6
Nejnovější recepty
Ostrá masová směs s rýží
Přidáno před 11 minutami
Palačinky s dušenými jablky
Přidáno před 1 hodinou
Brokolicové karbanátky
Přidáno před 5 hodinami
Bramborová kaše s mrkví
Přidáno před 6 hodinami
Krůtí prsa s kokosovým mlékem a špenátem
Přidáno před 17 hodinami
Plátky z krkovičky s omáčkou ze zeleného pepře
Přidáno před 23 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kuřecí řízek
Lida.Rose před 49 minutami
Luxusní francouzský toustový chléb
boomgo před 1 hodinou
České kynuté buchty
ing.zdenek.trojan@seznam.cz před 3 hodinami
Dýně hokaido v křupavých placičkách
Alamatej před 4 hodinami
Klasický hospodský guláš (vídeňský)
kaminky před 5 hodinami
Zapečené brambory s mletým masem - jednoduché a chutné
Alicek před 5 hodinami
Houbová omáčka dle Jitky
brtna před 5 hodinami
Cookies s čokoládou
SofieA před 6 hodinami
Recept na rychlé muffiny s kousky čokolády
Sabina2006 před 6 hodinami
Zeleninový guláš s červenou čočkou
Danoouch před 8 hodinami
Suroviny:
maso jelení,
cibule,
slanina uzená,
česnek,
víno červené,
protlak rajčatový,
mrkev,
smetana,
těstoviny,
voda,
sůl,
pepř mletý,
petrželka,
pažitka
Komentáře (1)