Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Čočkové karbanátky II

I z obyčejné suroviny, jako je čočka, lze vykouzlit sytý a chutný karbanátek. Směs drží hezky pohromadě, dobře se tvaruje a voní po česneku, majoránce a restované cibuli. Hodí se k bramborám, salátu nebo i jen tak do housky.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

magdalenka magdalenka

Snadný

Doba přípravy 70 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 50 min

70 min (20 min příprava + 50 min tepelná úprava)

Suroviny pro 6 porcí

6porcí

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Šošovicu preberieme, umyjeme a dáme variť, ku koncu osolíme. Krok 2: Cibuľu ošúpeme, pokrájame nadrobno a osmažíme na lyžici oleja. Krok 3: Uvarenú šošovicu scedíme, pomelieme, rozmixujeme (tyčovým mixérom). Krok 4: Do vychladnutej šošovice pridáme osmaženú cibuľu, vajcia, koreniny, pretlačíme cesnak, osolíme a zahustíme strúhankou podľa potreby (asi 7 lyžíc). Krok 5: Z hmoty formujeme karbanátky vysoké cca 1,5-2 cm, obaľujeme v strúhanke a smažíme na oleji.
Môžeme piecť aj v rúre - papier na pečenie potrieme olejom, ukladáme karbanátky, zvrchu tiež potrieme olejom a pečieme pri 200 °C asi 35 min.

TIP: Čím vylepšit falešné karbanátky nebo sekanou

Zveřejněno 3. 11. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Čočkové karbanátky II

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Z6rW2

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Čočkové karbanátky II

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Z6rW2

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
čočka, cibule, vejce, česnek, majoránka, pepř mletý, sůl, strouhanka, olej

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu