Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Babiččin vaječný koňak

Vaječný koňak neboli "vaječňák" patří k českým Vánocům stejně jako cukroví nebo svařené víno. Popíjet ho můžete po celý prosinec, pokud si připravíte dostatečné množství, neboť se po něm hned zapráší.

Hodnocení receptu je 4,1 (27×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Moncaxxx

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 30 min

30 min (30 min příprava)

Suroviny pro 1 dávka

1,5 litru

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie7 779 kJ /
1 859 kcal
Bílkoviny29,44 g
Tuky50,60 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 1,70 g
Sodík 101 mg
Sůl0,28 g
Sacharidy15,26 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Žloutky vyšleháme s vanilkovým cukrem. Krok 2: Za stálého šlehání pomalu přiléváme Salko i neslazené kondenzované mléko a nakonec rum. Krok 3: Připravíme 3 půllitrové sklenice, které dobře vymyjeme a vysušíme. Krok 4: Přes sítko nalijeme hotový vaječný koňak do sklenic a uzavřeme. Krok 5: Uchováváme v lednici.

TIP: Rady a tipy pro přípravu nejlepšího vaječného koňaku

Zveřejněno 13. 12. 2012

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Babiččin vaječný koňak

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/8K4m

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Babiččin vaječný koňak

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/8K4m

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (8)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Mám dotaz - nevím, zda to napíšu správně, ale prostě, dneska vyzkoušeno, chutná skvěle, ale nahoře se mi oddělují vrstvy - cca 2 cm, pak už ne. Udělala jsem něco špatně? Pokud ano, co a jak tomu příště zabránit. Nebo je to normální? Dělala jsem poprvé, tak nevím. Děkuji.

zonoro: Dobrý večer, poslala byste mi fotku, třeba do SZ? Poradila bych se s ostatními kolegyněmi. Nikdy se mi to nestalo, ale třeba to mu přijdeme na kloub a možná nám i někdo z uživatelů bude umět odpovědět.

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

Chutná skvěle - já ale dala jen 100 ml rumu :D, víc bychom "nedali".

:-):-):-):-):-) je super.

Vydrží vaječnák i 2 měsíce?? :)

Děkuji moc :-):)..Jsem ráda, že se ti mé recepty líbí :-):-)

Popíjíme,a pokud se začne najednou rychle smrákat, víme, že jsme použili letošní rum z Moravy:-)):-)):-)) (to je vtip);-);-) ukládám a dávám bod:yes: Máš zajímavé recepty, minule mě nějak uniklo filé s rajčaty, to musím zkusit:yes::yes:

Tématické fráze:
recept na vaječný koňak, vajecny konak, vaječný koňak bez žloutků, vaječný koňak recept bez vajec, vaječný koňak recept, vaječný konak pro děti, vaječný koňak z kondenzovaného mléka, recepty vaječný koňak, domácí vaječný koňak, příprava vaječného koňaku, babiččin vaječný likér, vajecny liker recept, domácí vaječný koňak bez žloutků, babičin vaječný koňak, vaječný koňak z kondenzovaného mléka bez vajec, recept vaječný koňak, vaječný koňak bez žloutků recept, vaječný likér z kondenzovaného mléka, vaječný likér, vaječný koňak recept bez žloutku

Suroviny:
žloutek, salko, mléko kondenzované neslazené, rum, cukr vanilkový

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu