Tafel Spitz podle Petra Hajného
Tafel Spitz je tradiční recept rakousko-uherské kuchyně. Doměkka uvařená hovězí květová špička je podávaná se čtyřmi přílohami. Šéfkuchař Petr Hajný nám ukáže jak ji správně uvařit, aby maso zůstalo šťavnaté a jak připravit veškeré přílohy.
Postup přípravy
Zveřejněno 5. 11. 2025
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Tafel Spitz podle Petra Hajného
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ADK8p
Moje poznámka
Tafel Spitz podle Petra Hajného
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ADK8p
Nejnovější recepty
Hruška se zmrzlinou
Přidáno 23. 12. 2025 19:47:54
Sýrová roláda
Přidáno 23. 12. 2025 18:34:02
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno 23. 12. 2025 18:18:06
Rychlý krém z tvarohu a Salka do dortu
Přidáno 23. 12. 2025 16:44:49
Zapečený kapr se žampiony
Přidáno 23. 12. 2025 14:03:02
Kaťák z Bořetic (kuřecí katův šleh)
Přidáno 23. 12. 2025 13:14:59
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Dvojctihodná zelňačka
Leni1970 před 12 hodinami
Jednoduché máslové sušenky
Malibu002 před 12 hodinami
Hrnkový drobenkový koláč s povidly
Malibu002 před 12 hodinami
Nejlepší vaječný koňak
Malibu002 před 12 hodinami
Pochoutkový salát retro (podle ČSN z roku 1976)
Joushef před 13 hodinami
Jednoduché Raffaelo kuličky
Danstejn před 14 hodinami
Pečené nudličky z kapra
TondaJ před 14 hodinami
Bílá vánoční zelňačka
LenkaF. před 15 hodinami
Lilek dušený s mrkví na česneku a rajčatech
Alamatej před 15 hodinami
Suroviny:
pórek,
celer řapíkatý,
petržel,
mrkev,
cibule,
petržel,
celer,
sůl,
pepř celý,
koření nové koření,
bobkový list,
chléb toustový,
vejce,
žloutek,
hořčice dijonská,
ocet jablečný,
mléko,
vývar masový,
cukr,
sůl,
olej slunečnicový,
pažitka,
jablko,
křen,
šťáva citronová,
ocet jablečný,
olej slunečnicový,
vývar masový,
sůl,
pepř mletý,
máslo,
mouka hladká,
česnek,
vývar masový,
špenátové listy čerstvé,
sůl,
brambory,
máslo,
sůl,
pepř mletý
Komentáře (2)