Beskydský bigos
Tradiční polský pokrm plný výrazných chutí pořádně zasytí i zahřeje. Voňavý špek, houby, dva druhy masa, kysané i čerstvé zelí a klobáska se v tomto jídle dobře doplňují a vše spojuje červené víno.
Postup přípravy
Krok 1: Špek nakrájíme na kousky a ve větším hrnci ho necháme rozpustit. Houby namočíme do vody. Cibule nakrájíme a zpěníme na špeku.
Krok 2: Oba druhy masa nakrájíme na kostky, přidáme do kastrolu a orestujeme. Osolíme, opepříme, zaprášíme červenou paprikou, přidáme kmín, nové koření a bobkový list a podlijeme vínem.
Krok 3: Promícháme, přiklopíme a necháme 1 hodinu dusit při mírné teplotě. Pak do kastrolu přidáme nakrájené kysané i čerstvé zelí a namočené houby i s vodou.
Krok 4: Dusíme dalších 40 minut. Ke konci dušení ještě vsypeme nakrájenou klobásu.
Krok 5: Podáváme s čerstvým pečivem.
Zveřejněno 16. 11. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Beskydský bigos
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/DkY7x
Moje poznámka
Beskydský bigos
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/DkY7x
Nejnovější recepty
Salát Beluga
Přidáno před 9 hodinami
Těstoviny s mletým vepřovým masem
Přidáno před 9 hodinami
Čočka na česneku
Přidáno před 11 hodinami
Vepřová roláda plněná houbami a slaninou, celerové pyré
Přidáno před 14 hodinami
Plněné bramborové knedlíky škvarky a houbami
Přidáno před 17 hodinami
Sekaná se smetanou
Přidáno před 18 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vepřové maso na mrkvi
lucyjezdikova před 7 minutami
Vepřové plátky na kmíně s rýží
Mon17 před 14 minutami
Mleté maso na špagety
Rostyg před 20 minutami
Steaky z vepřové panenky se zeleninou
Pavelvan před 24 minutami
České housky-rohlíky
Dieta před 43 minutami
Měkké skořicové šneky (Cinnamon rolls)
brtna před 55 minutami
Vajíčková pomazánka
poirotka před 1 hodinou
Poctivá fazolačka
poirotka před 1 hodinou
Chutné vafle
lucieeeek před 1 hodinou
Kynuté knedlíky
magdalenka před 1 hodinou
Suroviny:
špek,
houby sušené,
cibule,
plecko vepřové,
kližka hovězí,
sůl,
pepř mletý,
paprika sušená sladká,
kmín drcený,
koření nové koření,
bobkový list,
víno červené,
zelí kysané,
zelí hlávkové,
klobása
Komentáře (2)