Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Cizrna s dušenými houbami a zeleninou

Jednoduchá a výživná směs cizrny, hub a zeleniny je rychle hotová a skvěle chutná. Podušené houby smícháme s restovanou dušenou zeleninou a přidáme sterilovanou cizrnu. Tento skvělý recept můžete obměnit použitím různých druhů zeleniny.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Marie Svarcova Marie Svarcova

Snadný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 20 min

40 min (20 min příprava + 20 min tepelná úprava)

Suroviny pro 2 porce

2porce

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Čerstvé houby očistíme, krátce opláchneme a podle potřeby nakrájíme. Drobně nakrájenou oloupanou cibuli orestujeme na oleji, přisypeme houby a podusíme. Můžeme též použít již dušené mražené houby. Krok 2: Očistíme a omyjeme všechnu zeleninu. Mrkev nakrájíme na kolečka, ostatní na drobné kousky. Krok 3: V hluboké rozehřáté pánvičce na oleji orestujeme cibulku, přidáme zeleninu a restujeme asi 4 minuty. Osolíme, okořeníme a podlijeme vývarem. Přivedeme k varu a na sníženém stupni tepla podusíme na skus. Krok 4: Sterilovanou cizrnu slijeme, propláchneme a promícháme se zeleninou v pánvičce. Necháme za stálého míchání prohřát, posypeme nasekanou petrželkou a ihned podáváme.

TIP: Pomazánky z cizrny - jsou snadné, levné a výtečně chutnají

Zveřejněno 22. 11. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/VOnjM

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/VOnjM

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
cizrna, cibule, olej olivový, mrkev, pórek, cuketa, celer, houby čerstvé, vývar masový, sůl, kmín drcený, pepř mletý, petrželka

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu