Dušené zelí s uzeným a cizrnou

recepty73 Kuchař: recepty73

Doba přípravy: 30 1 porce Zeleninová jídla 4 názory

Suroviny

150 g kysaného zelí - okapaného
1 ks cibule
olej
80 g uzeného masa (plec, krkovice, kuřecí stehno)
1 stroužek česneku - většího
1 lžička rajského protlaku - plnější
cca 150 g cizrny (předvařené nebo scezené z plechovky)
sůl
pepř mletý
cukr - není nutný
Recept si zatím oblíbilo 15 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Na trošce oleje osmažíme pokrájenou cibuli dorůžova, přidáme drobně pokrájené uzené maso, které také krátce osmažíme. Ke konci smažení vmícháme provonět protlak s česnekem.

  2. Do masové směsi vmícháme okapané zelí, které opepříme a dle kyselosti směsi můžeme dosladit lžičkou cukru. Vše necháme pod poklicí podusit asi 10-15 minut, tak aby zelí změklo na skus.

  3. Nakonec do směsi vmícháme předvařenou nebo okapanou sterilovanou cizrnu, kterou necháme prohřát.
    Podáváme s chlebem, bramborovými noky či knedlíky.
    Kdo chce bezmasý pokrm, přidá místo uzeného masa uzené tofu nebo šmakouna.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 107 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Dušené zelí s uzeným a cizrnou

Tématické fráze: cizrna recepty recepty z cizrny cizrna recept zelí recepty recept cizrna recepty s cizrnou recepty ze zelí cizrna se kysaným zelím a uzenym uzený se zelím acizrnou zelí recept recepty se zelim co z dušeného na zelí cizrna s uzeným recept na cizrnu cizrna se zelím cizrna s uzeným masem a zelím uzené s cizrnou zelí s cizrnou recepty cizrna recept se zelím

Zapomněl/a jsem heslo