Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Ragú z červené čočky a zeleniny

Červená čočka je oblíbená nejen díky rychlé přípravě, ale i proto, že dodá pokrmu jemnou chuť i cenné bílkoviny. V kombinaci s cibulí, mrkví a řapíkatým celerem tvoří skvělý základ pro zeleninové ragú, které se výborně hodí k rýži i k masu.

Hodnocení receptu je 5,0 (2×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Marie Svarcova Marie Svarcova

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 15 min

30 min (15 min příprava + 15 min tepelná úprava)

Suroviny pro 2 porce

2porce

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Cibuli oloupeme a nakrájíme najemno. Mrkev a řapíkatý celer očistíme, mrkev nakrájíme na půlkolečka a celer na menší kousky i s lístky. Čočku propláchneme na sítu a necháme okapat. Česnek oloupeme a prolisujeme. Krok 2: Do hluboké rozehřáté pánve nalijeme olej a krátce na něm orestujeme cibuli. Přidáme mrkev a řapíkatý celer, společně krátce orestujeme. Vmícháme prolisovaný česnek, špetku soli, kari koření a necháme rozvonět. Nakonec podlijeme trochou vývaru, aby se česnek s kořením nepřipálil. Krok 3: Přilijeme rajčata i s nálevem, promícháme a přidáme čočku. Zalijeme zhruba polovinou vývaru a dusíme, dokud čočka nezměkne. Podle potřeby postupně doléváme zbylý vývar. Krok 4: Jakmile je čočka měkká, dochutíme solí a pepřem a ihned ragú podáváme samotné nebo s rýží. Hodí se i jako příloha k uzenému masu nebo s klobásou.

TIP: Červená čočka je luštěnina plná zdraví

Zveřejněno 1. 12. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Ragú z červené čočky a zeleniny

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/gJMol

Další recepty

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Ragú z červené čočky a zeleniny

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/gJMol

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (3)

Ragú z červené čočky je opravdová lahůdka. Nejvíc mě těší, že v receptu nechybí řapíkatý celer – na zahradě ho máme čerstvý ještě i v těchto dnech.

KrisZaezemi: :-K Děkuji za komentář, řapíkatý mám ráda přidávám do polévek, zeleninových jídel, rizot apod. , ale bulvu také na salát ze syrového a další dobroty. :-K Přeji krásný, pohodový den.

Suroviny:
čočka, cibule, mrkev, celer, česnek, koření kari, vývar masový, rajče loupané, olej olivový, sůl, pepř mletý

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu