Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Mini roládky z vepřové panenky s pečenou dýní

Kombinace restovaných vepřových závitků z vepřové panenky a pečené dýně hokaido je ideální volba pro neobyčejný sváteční oběd. Základem chuti je výrazná houbová náplň, doplněná jemnou omáčkou s rybízovou zavařeninou.

Hodnocení receptu je 5,0 (1×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

RubyRom RubyRom

Středně náročný

Doba přípravy 95 min Doba přípravy: 40 min Doba tepelné úpravy: 55 min

95 min (40 min příprava + 55 min tepelná úprava)

Suroviny pro 2 porce

2porce

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme nadrobno. Předem namočené houby scedíme. Špek nakrájíme na malé kostičky. Krok 2: Na lžíci oleje zpěníme cibuli, přidáme česnek, špek, houby, osolíme, opepříme a asi 10 minut restujeme. Krok 3: Panenku nakrájíme na plátky, zlehka naklepeme, osolíme, opepříme a poklademe houbovou směsí. Každý plátek stočíme a spíchneme párátkem. Krok 4: Rolády restujeme na oleji ze všech stran asi 8-10 minut a poté je vyjmeme. Krok 5: Výpek zaprášíme moukou, přidáme sójovou i worcestrovou omáčku, podle potřeby vodu a vymícháme dohladka. Poté vmícháme dvě lžičky rybízové zavařeniny a alespoň 15 minut provaříme. Krok 6: Provařenou omáčku přecedíme přes jemné sítko. Na úplný závěr pro zjemnění vmícháme lžíci másla. Krok 7: Omytou a vydlabanou dýni nakrájíme i se slupkou na kostky. Dáme je do pekáčku, ochutíme solí, pepřem, přidáme ghí a rozmarýn. Promícháme a pečeme při 190 °C asi 20 minut doměkka (na skus).

TIP: Nejlepší recepty z vepřové panenky

Zveřejněno 24. 3. 2026

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/mZ0GO

Další recepty

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/mZ0GO

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (2)

:-)<3:yes::yes: Všechny roládky, závitky apod. jsou u nás moc oblbené. Dělávám roládu z celé panenky, příště udělám tyto mini, moc se mi líbí. Dobrý nápad i krásná prezentace. :-K

Suroviny:
panenka vepřová, špek, cibule, česnek, houby sušené, olej, sůl, pepř, omáčka sojová, omáčka worcesterová, mouka hladká, zavařenina rybízová, máslo, voda, dýně hokkaido, rozmarýn, ghee, sůl, pepř

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu
]