Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jarní salát s quinoou plný vitaminů

Tento svěží jarní salát je postaven na kombinaci quinoy, grepu a avokáda. Sladké hrozny vyrovnávají hořkost grepové šťávy v zálivce a baby špenát dodává pokrmu lehkost a čerstvost. Před podáváním salát posypte opraženými slunečnicovými semínky.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

valaea

Snadný

Doba přípravy 35 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 20 min

35 min (15 min příprava + 20 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

1 hrnek = 250 ml

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Quinou uvaříme podle návodu na obalu. Poté ji necháme lehce zchladnout. Krok 2: Grep a avokádo oloupeme a nakrájíme na kousky. Baby špenát opláchneme a necháme okapat. Hrozny opláchneme a překrájíme na čtvrtky. Krok 3: Ze zbytku grepu, který zůstane na slupce, vymačkáme do uzavíratelné sklenice trochu šťávy. Přidáme k ní všechny suroviny na zálivku, sklenici uzavřeme a dobře protřepeme. Krok 4: Slunečnicová semínka lehce nasucho opražíme na pánvi. Krok 5: Quinou nasypeme do mísy, přidáme zálivku, osolíme a pořádně promícháme. Pak přimícháme špenát, hrozny, grep a avokádo. Krok 6: Salát podáváme posypaný opraženými slunečnicovými semínky.

TIP: Jarní saláty - nejlepší recepty

Zveřejněno 7. 4. 2026

Poznámka autora valaea

Špenát můžeme lehce překrájet, ať se to lépe jí. Hrozny můžeme vyměnit za červený rybíz nebo granátové jablko i se zrníčky.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ERyKg

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ERyKg

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (2)

Tenhle salátek musím vyzkoušet. Ukládám do oblíbených. 😊

Suroviny:
quinoa, grapefruit, avokádo, špenát baby, víno hroznové, semínka slunečnicová, sůl, olej olivový, cukr krystal, šťáva limetková, ocet vinný

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu
]