Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Plněné jáhlové knedlíky s marinovaným tofu

Hodnocení receptu je 4,5 (5×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Lucasinka Lucasinka

Středně náročný

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie8 717 kJ /
2 083 kcal
Bílkoviny51,98 g
Tuky13,14 g
Vláknina51,74 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 2,09 g
Sůl5,40 g
Sacharidy416,95 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Jáhly několikrát spaříme vroucí vodou, abychom se zbavili hořkosti. Krok 2: Pak je vsypeme do 900 ml vady a přivedeme k varu. Vaříme na mírném plameni a pod pokličkou, dokud se voda zcela nevsákne a jáhly nejsou měkké. Krok 3: Mezitím si připravíme směs na náplň. Cibule oloupeme a drobně pokrájíme. Sušená rajčata osušíme a pokrájíme na menší kousky. Krok 4: Na pánev dáme olej (napřiklad ten, ve kterých jsou naložená rajčata), přidáme cibuli a rajčata a smažíme. Jakmile začne cibule hnědnout, přendáme směs na talíř a necháme zcela vychladnout. Krok 5: Jakmile jsou jáhly uvařené dáme je do mísy a necháme co nejvíce vychladnout. Krok 6: Do vlažné nebo studené jáhlové směsi postupně vmícháme kukuřičný škrob. Krok 7: Vlhkýma rukama vezmeme kousek těsta, roztlačíme ho pěstí na placku, dáme lžičku cibulovo-rajčatové směsi a zabalíme jako klasické plněné knedlíky. Krok 8: Vaříme v mírně osolené vodě 5 minut, pak je vyndáme a ihned podáváme s kysaným zelím a marinovaným tofu. Krok 9: Na marinované tofu smícháme sojovou omáčku, Sambal Oelek a trochu oleje, tofu pokrájíme na plátky a vložíme do marinády. Necháme 10-15 minut marinovat a poté jej osmahneme na pánvi.

Zveřejněno 22. 2. 2011

Poznámka autorky Lucasinka

Sambal Oelek je pasta vyrobena převázně z chilli, takže je velice výrazné ostré chuti. Proto knedlíky vůbec nesolím, ale pokud chcete, jáhlovou směs osolte

http://www.lucasinka.cz

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Plněné jáhlové knedlíky s marinovaným tofu

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/8oqL

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Plněné jáhlové knedlíky s marinovaným tofu

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/8oqL

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (8)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Mám jáhlové období:-D tento recept musím vyzkoušet,vypadá to úžasně:-p

Kamilo urcite by se dalo pouzit i marinovane nebo uzene tofu, ale pak bych doporucila jahlove testo osolit. Sambal Oelek je slozeno z cerstvych chilli papricek, soli a citronove kyseliny. Urcite tedy je mozne nahradit chilli pastou, rozmixovanymi cerstvymi chilli paprickami apod.

Hezky to vypadá :-p:yes:

Hmm, vypadá to krásně, určitě vyzkouším! Můžu to sambal oelek nahradit tedy nějakou chilli pastou? A dalo by se použít rovnou koupené "marinované tofu"? díky za rady;-)

mňamky, výborné, toto môžem...:-D:yes::yes:+4

Ha vidím jáhly, mňám, tofu, sušený rajčátka -:-*:-p;-):yes:

Hodně zajímavé!!:yes:

Tématické fráze:
jáhlový knedlík, jahlovy knedlik recept, jáhlový knedlík recepty, jáhlové ovocné knedlíky, knedlíky z jáhel, jáhlové knedlíky se zelím, tofu knedlíky, recept na jáhlový knedlík, jáhly recepty výborné, jáhlové placky, knedlik z jahel, jáhlové knedlíky s ovocem, nákyp z jahel a tofu, recepty na jahly, bramborovo jahlovy knedlik, knedlíky z tofu, knedlík jáhlový, jáhlové těsto na knedlíky, plněné kukuřičné knedlíky, jáhlové knedlíčky

Suroviny:
jáhly, voda, škrob kukuřičný, cibule červená, rajče sušené, tofu natural, omáčka sojová, sambal oelek, olej, zelí kysané

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu