Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 13 914 kJ / 3 326 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 88,39 g |
| Tuky | 193,05 g |
| Vláknina | 21,10 g |
| Cholesterol | 852 mg |
| Sodík | 562 mg |
| Sůl | 1,94 g |
| Sacharidy | 298,12 g |
Postup přípravy
Krok 1: Piškot: Vejce šleháme s cukrem do pěny, přidáme olej, ještě zašleháme a nakonec zlehka zamícháme mouku+prášek do pečiva+kakao.
Krok 2: Pečeme na plechu 30x40 cm, vyloženém pečícím papírem při 180-200°C asi 10 min. Upečené nejlépe poznáme, když se pečící papír odchýlí od boků plechu. Piškot po zchladnutí je vhodné trochu pokapat-zvlhčit citronovou vodou.
Krok 3: Ořech. krém: Mléko svaříme chviličku s cukrem, až se rozpustí, přidáme máslo a jakmile vmícháme ořechy, okamžitě sundáme z plotny. Necháme trošku vychladnout-ne do ledničky, špatně by se roztíral.
Krok 4: Karamelový krém: Uvaříme klasicky pudink – ovšem bez cukru. Hodně mícháme, protože vaříme jen ze ¼ l. Máslo trošku vyšleháme, přidáme vychladlý pudink, opět šleháme pěkně do pěny, nakonec zašleháme Salko. Máme jemný a akorát sladký krém.
Krok 5: Na piškot nejlépe vidličkou navrstvíme ořechový krém, a na něj karamelový krém. Ozdobíme strouhanou čokoládou nebo rozpuštěnou pocákáme.
Zveřejněno 9. 1. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Řezy - nejen ke kávě
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/VNkv
Moje poznámka
Řezy - nejen ke kávě
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/VNkv
Nejnovější recepty
Domácí datlová pasta
Přidáno před 47 minutami
Ořechová vosí hnízda podle Josefa Maršálka
Přidáno před 5 hodinami
Piškotové nepečené šišky
Přidáno před 20 hodinami
Vanilkové pralinky
Přidáno před 21 hodinami
Neapolský salát
Přidáno 18. 12. 2025 12:37:40
Staročeský kuba
Přidáno 18. 12. 2025 12:01:02
Přečtěte si
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Perníčky podle Mišky Kuličky
Janinka1135 před 28 minutami
Krůtí maso na kari se smetanou
josef.ridic před 32 minutami
Rýžový nákyp
josef.ridic před 33 minutami
Jablečný koláč našich babiček
[email protected] před 1 hodinou
Vepřové maso v mrkvi
RadmilaS před 3 hodinami
Koňakové řezy
janatka před 4 hodinami
Polévka s drožďovými noky
Vrbaska před 5 hodinami
Medovníkové koule
evik_svistik před 6 hodinami
Kokosky
veveruska73 před 13 hodinami
Tématické fráze:
řezy ke kávě,
panské řezy,
časopis katarinka,
pečeme ke kávě,
nejlépe hodnocené řezy,
buchta s karamelovým salkem,
nej řezy,
neco sladkeho ke kávě,
katarinka extra,
řezy na plech,
panské řezy recept,
neco ke kave,
rezy s kavou,
neco rychleho ke kave,
dr oetker karamelové řezy,
karamelové řezy ze salkem video,
katarinka časopis,
řeza s kávou a vaječným likérem,
karamelove řezy z pudinku a kavou,
výborné řezy za chviličku
Suroviny:
vejce,
cukr krupice,
mouka hladká,
olej,
prášek do pečiva,
kakao,
ořechy mleté,
mléko,
cukr krupice,
máslo,
mléko,
pudink čokoládový,
máslo,
salko
Komentáře (36)
Díky a jsem ráda
Jo a jsem neregistrovaný/á, to fotky stejně nejdou přidávat
Škoda jen, že nevidím celkový efekt dortu
Ale řekla bych, že je máš stejné - záleží při focení úhel pohledu, fotím spíš zespodu a Ty shora... Celkově jsem je měla asi 4cm, mám méně krému, tak to zkresluje.
Díky
nicméně
moučník je vážně skvělý
jen mám teď dilema
a ten krém fakt nemá chybu
díky,díky,díky
P.S.mám sice teňoučký piškot
Ne vážně, jsem ráda, že jsem tyto řezy objevila, protože mě nadchly, dala jsem schválně jen 1/2 salka, aby krém nebyl přeslazený.
Já většinou polovinu beru vždy do práce (pouze pánská společnost) a tímpádem mám u 9 rodin zaručeno, že se budou péct
Jen koukám, jak máš neskutečně tenounký piškot, to jsi pekla na plechu 1x1m