Punčový tunel
Punčové řezy jsou nám dobře známé. V tomto receptu je však najdeme v netradičním zpracování. Upečený piškot si nachystáme, obarvíme a postupně skládáme do formy tvaru tunelu. Na řezu se nám pak vyjeví barevná mozaika s rumovou vůní a chutí.
Suroviny pro 1 kus
1kus
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 12 827 kJ / 3 066 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 55,40 g |
| Tuky | 39,00 g |
| Vláknina | 3,60 g |
| Cholesterol | 1,30 g |
| Sodík | 561 mg |
| Sůl | 1,53 g |
| Sacharidy | 569,43 g |
Postup přípravy
Krok 1: Vajíčka rozdělíme na bílky a žloutky. Z bílků s kapkou citronové šťávy vyšleháme tuhý sníh.
Krok 2: Žloutky s cukrem vyšleháme do pěny, do které postupně přidáváme mouku smíchanou s práškem do pečiva. Nakonec lehce vmícháme vyšlehaný sníh z bílků. Upečeme na tukem vymazaném a moukou vysypaném plechu.
Krok 3: Po upečení odkrojíme z piškotu pás 25 cm a 11 cm (delší do formy a menší na zakrytí). Ze zbytku piškotu připravíme punčovou náplň. Rozdělíme si ji na dvě části.
Krok 4: Jednu část přibarvíme kakaem do hněda a druhou červeným barvivem do červena. Oba obarvené piškoty zvlhčíme punčem z vody, punčového aroma, rumu a cukru.
Krok 5: Do tunelové formy (srnčího hřbetu) vložíme piškot, natřeme jahodovým džemem a poklademe punčovou hmotou. Spodní část natřeme také džemem a zakryjeme jí formu. Zatížíme a dáme ztuhnout do chladu.
Krok 6: Připravíme cukrovou polevu z cukru, citronové šťávy, teplé vody a rumu. Mícháním vznikne bílá fondánová poleva, kterou polijeme tunel po jeho odležení.
Zveřejněno 1. 3. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Punčový tunel
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/lv76
Moje poznámka
Punčový tunel
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/lv76
Nejnovější recepty
Jednohubky s pomazánkou z loveckého salámu
Přidáno před 39 minutami
Linecká barevná kolečka
Přidáno před 1 hodinou
Skořicové hvězdičky s polevou
Přidáno před 8 hodinami
Ořechy s jablečným karamelem podle Josefa Maršálka
Přidáno před 12 hodinami
Mleté maso na způsob kebabu
Přidáno před 13 hodinami
Dětský domácí punč
Přidáno před 21 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Domácí kmínový chleba
boomgo před 8 minutami
Křenová omáčka s uzeným
Sahula před 2 hodinami
Pomazánka ze zbylých bílků
Pecka před 2 hodinami
Kuře na paprice (i pro začátečníky)
Lucinka85 před 2 hodinami
Kuličky z medového těsta
jeklovav před 4 hodinami
Jednoduché řezy s krémem ze zakysané smetany a šlehačky
Miky30 před 4 hodinami
Perníčky, které jsou hned měkké
Majkas před 5 hodinami
Frankfurtská jemná polévka
lucyjezdikova před 5 hodinami
Bramboračka
artistichideaway před 7 hodinami
Tématické fráze:
fondánová poleva recept,
fondánová poleva,
domácí fondánová poleva,
řezy tunel,
tunel recept,
recepty varecha sk,
recept na fondanovou polevu,
punčové řezy na plech,
jahodovy tunel,
recepty sk,
fondánová poleva na punčový řez,
varecha.sk moučníky řezy,
recept fondánová poleva,
fondánová poleva na kuřátka,
tunel recepty,
fondánová poleva recept,
top recepty fondanova poleva,
klasický punčový dort od jana k,
tunel rez,
fondánová poleva na punčák
Suroviny:
cukr krupice,
vejce,
mouka polohrubá,
prášek do pečiva,
šťáva citronová,
jahodová marmeláda,
aroma,
rum,
voda,
cukr moučkový,
kakao,
potravinářské barvivo,
cukr moučkový,
rum,
voda,
šťáva citronová
Komentáře (34)
Jen pro jistotu: ta "náplň" hnědá a červená: to se jakoby rozdrobí zbylý piškot, část se popráší kakaem a zaleje punčovou směsí? A druhá část zase červ.barvivem a taky zaleje? Pardon, nejsem ještě profík...Díky za rady!