Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kořeněné šátečky

Hodnocení receptu je 4,8 (13×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

srettka

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie13 740 kJ /
3 284 kcal
Bílkoviny65,48 g
Tuky165,56 g
Vláknina15,00 g
Cholesterol 271 mg
Sodík 189 mg
Sůl0,41 g
Sacharidy375,50 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Vše dle pořadí do domácí pekárny a na program těsto. Krok 2: Vypracované a vykynuté rozválet tak na půl cm. Skleničkou vykrájet kolečka tak velká, jaké chceme šátečky. Krok 3: Pomocí válečku vyválet kolečku 4 protilehlá ouška, aby prostředek zbyl silnější. Doprostřed rozetřít půl čajové lžičky mascarpone, na to lžičku povidel. Protilehlé cípky smáčknout a druhé dva k nim dohromady přimáčknout. Krok 4: Nechat 15 min nakynout, potřít rozšlehaným vejcem a posypat drobenkou. Krok 5: Péct na 180°C cca 15-20 min dle typu trouby.

Zveřejněno 4. 3. 2011

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kořeněné šátečky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/gxx9

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kořeněné šátečky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/gxx9

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (10)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Tak to je opravdu nádhera! Chystala jsem se na buchty s mákem, tvarohem a povidly (s povidly stejně vedou), tak ten plán trochu pozměním a vyzkouším tyto krásné šátečky. Když budou "vypadat" ráda přidám fotku. Tobě posílám bodíček. :-):yes:+12

joooj,to je krása:-K:-8:yes: já mám povidlí domácí,v troubě pečená;-):-p a to voní nejen po skořici,ale též po rumíčku:-8heč;-):-D:yes:
jarmilus,já si myslím,že Mascarpone lze nahradit tvarohem s vyšším obsahem tuku(možná by šlo i pomazánkové máslo bez příchutě);-):-K

a dá se něco použít místo mascarpone?:-O

Do Německa mám 6 km, ale povidla jsem tam ještě nekupovala, musím to napravit ;-), protože tyhle šátečky vypadají moc dobře :-p +1 :yes:

No, já mám teda blíž do Polska, ale tohle se mi fakt líbí:-):-p:yes:

Jarusko, ja mam do Nemecka jeste dal....:-D:-D:-D. Povidla mi poslala kamaradka, tak uz vim, na co padnou :yes:.

No jo, holka, já mám do Německa daleko:-(
Šátečky vypadají moc dobře, líbí se mi těsto, zkusím s mými povidly:yes:

tak to se mi líbí a moc:yes::yes::yes:

Tématické fráze:
domácí šátečky, šátečky s povidly, může se mascarpone péct, pečené buchty plněné mascarpone, může se péct macarpone?, avon polsko katalog, satecky s mascarpone, dá se péct mascarpone, recepty moučníky z povidli, lze pect mascarpone, avon polsko katalog, šátečky z mascarpone, muze se maskarphone pect, satecky z domácí pekárny, mů¨že se mascarpone péct, na co se da pouzit mascarpone, muze se maskarpone pect s tvarohem, domácí šátečky, dá se mascarpone péct s tvarohem?, domácí pekárna šátečky s povidly

Suroviny:
mléko, olej, cukr krupice, sůl, badyán, kardamom, skořice, kůra citronová, vejce, mouka polohrubá, droždí sušené, povidla švestková, mascarpone, vejce, mouka hrubá, cukr krupice, máslo

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu