Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Citronové vepřové s fazolkami a zázvorem

Hodnocení receptu je 4,7 (10×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Bibinka Bibinka

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 60 min

60 min (60 min příprava)

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie443 kJ /
106 kcal
Bílkoviny2,76 g
Tuky3,10 g
Vláknina8,70 g
Cholesterol 9 mg
Sodík 22 mg
Sůl0,03 g
Sacharidy14,75 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Maso nařežeme na plátky, mírně je naklepeme, osolíme, protáhneme špaldovou moukou a v kastrolu na oleji zprudka maso opečeme, na něj hodíme cibuli na proužky, promícháme a dusíme tak 10 minut. Krok 2: Potom přidáme grilovací koření, zázvor, sušený česnek, citronovou šťávu s nastrouhanou kůrou dobře umytého citronu, dolijeme vodou, aby bylo maso potopeno. Dusíme dokud maso nezačíná měknout. Krok 3: V té chvíli ještě přidáme papriku na proužky, fazolky, dochutíme solí a kysanou smetanou a ještě promícháme a necháme do doby, až je zelenina hotová. Krok 4: Není třeba zahušťovat, jelikož špaldová mouka z masa zahustí dostatečně, komu by to bylo málo dohustí moukou ve vodě.

Zveřejněno 10. 3. 2011

Poznámka autorky Bibinka

Zase jedna z improvizací, která mě dostala svou chutí!

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/QNgM

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/QNgM

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (5)

:-OTo musí být krásná chuť:-p+8:yes::-*

Bibi, mňáám!!:-p:yes:

dělám vlastně podobně, dávám i čerstvý zázvor, jinak muž si ještě dochucuje octem a vorčestrem:-O (jeho věc;-)), ale fazolky se smetanou, zázvorem a citronem jsou super :-p:yes::yes:

Tématické fráze:
recepty se zázvorem, vepřové s fazolkami, zahušťování špaldovou moukou, veprove se smetanou a citronem, vepřové ze zázvorem, zelené fazolky se zázvorem, vepřové s fazolkami recept, spaldove misa rezy

Suroviny:
maso vepřové, cibule, paprika, fazolky zelené, smetana kysaná, koření grilovací, zázvor, česnek sušený, šťáva citronová, kůra citronová, mouka špaldová hrubá, olej, sůl

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu