Postup přípravy
Krok 1: Kuřecí maso nakrájíme na medailonky, okořeníme dle chuti a krátce opečeme (nemusí být úplně pečené), žampiony nakrájíme na plátky a orestujeme na trošce oleje.
Krok 2: Vejce rozklepeme a oddělíme bílky z kterých uděláme tuhý sníh, žloutky smícháme s mlékem,jedlou sodou, moukou, bylinkami, osolíme a vmícháme opatrně sníh z bílků.
Krok 3: Brambory nakrájíme na plátky, naskládáme do pekáčku, pokapeme rozpuštěným bylinkovým máslem a osolíme.
Krok 4: Vrstvu brambor rovnoměrně potřeme polovinou těsta,posypeme žampiony a orestovaným masem, potřeme druhou polovinou těsta, posypeme slaninou krájenou na nudličky a pečeme v předehřáté troubě na 160°C cca 25 minut :-)
Zveřejněno 11. 3. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Buchta s kohoutem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/lv67
Moje poznámka
Buchta s kohoutem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/lv67
Nejnovější recepty
Jahodové nanuky se zakysanou smetanou
Přidáno před 24 minutami
Kuličky z mletého masa plněné rajčátky s bylinkovou polentou
Přidáno před 5 hodinami
Cuketová směs na cokoli
Přidáno před 11 hodinami
Broskvový páj s tvarohem
Přidáno před 12 hodinami
Krkovička v pivní marinádě
Přidáno 1. 7. 2025 13:00
Dort Oreo bez vajec
Přidáno 1. 7. 2025 09:58
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Sněhový rybízový koláč
upavla před 12 minutami
Pomerančovo-meruňkový nanuk
Sahula před 51 minutami
Pravý vepřový guláš
MichalP před 4 hodinami
Vepřový perkelt
MichalP před 4 hodinami
Brambory zapečené s uzeným a cibulí
Elen0766 před 4 hodinami
Bábovka Ing. Petr
Veronika834 před 5 hodinami
Tvarohovo-citrónová bábovka
Lendoulinecek před 6 hodinami
Bramborové noky (gnocchi) se smetanou a sušenými rajčaty
NikolaP před 7 hodinami
Kuřecí stehna po provensálsku
E. J. K. před 8 hodinami
Tématické fráze:
recept na fritátu,
fritátu,
dort s kohoutem,
omeleta z brambor,
kureci buchta,
recepty z francie,
kohout recept,
buchta s kuřecím masem,
recepty na fritatu,
co s kohoutim masem,
recepty z hříbků buchta,
kuřecí stehení řízky recepty
Suroviny:
brambory,
máslo bylinkové,
maso kuřecí,
olej,
mouka,
sekaná,
sůl,
pepř mletý
Komentáře (12)