Postup přípravy
Krok 1: Kuřecí maso nakrájíme na medailonky, okořeníme dle chuti a krátce opečeme (nemusí být úplně pečené), žampiony nakrájíme na plátky a orestujeme na trošce oleje.
Krok 2: Vejce rozklepeme a oddělíme bílky z kterých uděláme tuhý sníh, žloutky smícháme s mlékem,jedlou sodou, moukou, bylinkami, osolíme a vmícháme opatrně sníh z bílků.
Krok 3: Brambory nakrájíme na plátky, naskládáme do pekáčku, pokapeme rozpuštěným bylinkovým máslem a osolíme.
Krok 4: Vrstvu brambor rovnoměrně potřeme polovinou těsta,posypeme žampiony a orestovaným masem, potřeme druhou polovinou těsta, posypeme slaninou krájenou na nudličky a pečeme v předehřáté troubě na 160°C cca 25 minut :-)
Zveřejněno 11. 3. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Buchta s kohoutem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/lv67
Moje poznámka
Buchta s kohoutem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/lv67
Nejnovější recepty
Babiččin štrúdl z másla
Přidáno před 17 hodinami
Cibulová marmeláda s medem
Přidáno před 17 hodinami
Rajčatové bruschetty
Přidáno před 23 hodinami
Kroupy s kořenovou zeleninou a trhaným vepřovým masem
Přidáno 29. 8. 2025 11:07:37
Placka z cukety s příchutí máty
Přidáno 29. 8. 2025 10:08:42
Marinovaná krkovička v trojobalu smažená na sádle
Přidáno 29. 8. 2025 08:48:07
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Klasické křupavé domácí rohlíky
GProch před 1 hodinou
České buchty
Martas6 před 1 hodinou
Nepečený jablečný dort
EvaUl před 1 hodinou
Rychlá sušená rajčata
Hellda před 1 hodinou
Nadýchané kefírové lívance
Beruna před 1 hodinou
Česnečka s uzeným masem
Lucie1001 před 1 hodinou
Krůtí plátky s hráškovými lusky
Krajanekcestovatel před 2 hodinami
Francouzské palačinky
Javor před 2 hodinami
Plátky z krkovičky na česneku
Sahula před 3 hodinami
Cibulové chutney (čatní)
Stanas před 3 hodinami
Tématické fráze:
recept na fritátu,
fritátu,
dort s kohoutem,
omeleta z brambor,
kureci buchta,
recepty z francie,
kohout recept,
buchta s kuřecím masem,
recepty na fritatu,
co s kohoutim masem,
recepty z hříbků buchta,
kuřecí stehení řízky recepty
Suroviny:
brambory,
máslo bylinkové,
maso kuřecí,
olej,
mouka,
sekaná,
sůl,
pepř mletý
Komentáře (12)