Kynuté zelňáky se škvarky
Zelňáky, placky z kyselého zelí, nemusí být nutně smažené. Připravit je můžete také z kynutého těsta. Ohromí vás svojí aromatickou a lehce nakyslou chutí a připomenou vám tak kuchyň našich babiček.
Suroviny pro 1 dávka
20-25 kusů
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 10 027 kJ / 2 396 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 70,00 g |
Tuky | 63,45 g |
Vláknina | 16,60 g |
Cholesterol | 60 mg |
Sodík | 110 mg |
Sůl | 0,25 g |
Sacharidy | 378,05 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 27. 3. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kynuté zelňáky se škvarky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/5l48
Moje poznámka
Kynuté zelňáky se škvarky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/5l48
Nejnovější recepty
Cuketové řezy s malinami
Přidáno před 4 hodinami
Bulgur s kuřecím masem
Přidáno před 12 hodinami
Vafle bez cukru
Přidáno před 15 hodinami
Dýňový koláč s mandlovou drobenkou
Přidáno před 15 hodinami
Kostky zadního hovězího pečené s česnekem v troubě
Přidáno před 21 hodinami
Koláč s cuketou bez mouky
Přidáno před 22 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Likér z aronie
jana.kulkova před 16 minutami
Dýňový koláč s mandlovou drobenkou
zdraveskamcou před 2 hodinami
Cuketové řezy s malinami
zdraveskamcou před 2 hodinami
Vafle bez cukru
zdraveskamcou před 5 hodinami
Honzovy buchty jako peříčko
Evculina84 před 11 hodinami
Bábovka z televize
Petik05 před 12 hodinami
Bavorské klobásy v listovém těstíčku
Kattyy před 13 hodinami
Rybičková pomazánka ze sardinek
Kajkajak před 13 hodinami
Kapustová polévka
Kajkajak před 14 hodinami
Pečená dýně hokkaido s bramborami na bylinkách
jayjayka před 14 hodinami
Tématické fráze:
kynuté zelníky,
zelníky z kyselého zelí se škvarkama,
zelňáky z kynutého těsta,
domácí zelnáky,
škvarkové zelnaky,
zelňáky,
zelnáky z kyselého zelí,
kynuté těsto na zelnaky,
kynuté zelníky z kyselého zelí,
zelňáky z domácí pekárny,
zelňáky od babičky,
kynuté těsto se škvarkama,
zelnaky s kynuteho těsta,
těsto na zelňáky,
zelníky z kynutého těsta,
zelnaky v domaci pekarne,
zelňaky se se škvarkama,
recepty se škvarkama,
zelnaky z pekarny,
zelňaky recept
Suroviny:
mouka hladká,
zelí kysané,
škvarky,
droždí čerstvé,
sádlo,
mléko,
kmín celý,
sůl,
slanina anglická,
mák,
sůl hrubá
Komentáře (25)
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0
Přidala jsem malinko chlebového koření a soli menší polovinu polévkové lžíce, škvarky jsem neměla slané. Jinak moc nesolíme. Zelí a droždí jsem dala uvedené množství. Navrch jsem posypala jen kmínem.
Myslela jsem, že pořídím ještě foto, ale zmizely fakt bleskem, nedělala jsem naposledy, takže foto určitě dodám příště. Výborný recept
No, můžete zkusit i sterilované (1 sklenice i více)
¨