Lilek v jogurtu
Dejte ve svém jídelníčku šanci lilku. Jeho současné odrůdy již nebývají hořké, snesou jen krátkou tepelnou úpravu, ale hlavně - pokrmy z něj se výborně hodí v parných dnech. Jako třeba tento salát s jogurtem, to bude skvělá volba!
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 941 kJ / 225 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 1,05 g |
Tuky | 22,07 g |
Vláknina | 2,45 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 4 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 5,25 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 5. 5. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Lilek v jogurtu
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/k5XX
Moje poznámka
Lilek v jogurtu
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/k5XX
Nejnovější recepty
Plněná rajčata III
Přidáno před 9 hodinami
Kuřecí nudličky s rajčaty
Přidáno před 9 hodinami
Cottage s rajčátky
Přidáno před 9 hodinami
Hustá mrkvovo-rajčatová polévka
Přidáno před 9 hodinami
Treska s rajčatovou omáčkou
Přidáno před 9 hodinami
Rajčatovo-fazolová polévka
Přidáno před 9 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kmínka se ztraceným vejcem a houbami
Sahula před 4 hodinami
Krkovička se smetanovými liškami a ztraceným vejcem
Sahula před 4 hodinami
Krkovička s liškami
Sahula před 4 hodinami
Zvěřina s liškami a majoránkou
Sahula před 4 hodinami
Slaninové závitky s kuřecími játry
Sahula před 5 hodinami
Ovocný táč s drobenkou
Libaka před 7 hodinami
Cuketové karbanátky
pesmax před 8 hodinami
Stryky z Orlové
sonka.306 před 8 hodinami
Kynuté ovocné knedlíky
Veronika1990 před 9 hodinami
Tématické fráze:
lilek na grilu,
lilek recepty,
recepty z lilku,
úprava lilku,
lilek úprava,
uprava patizonu,
oblubené recepty,
lilek s jogurtem,
lilek recept,
recepty z patizonu,
grilovaný patizon,
recepty lilek,
recepty na úpravu lilku,
priprava patizonu,
lilek priprava,
hrianka,
lilky v jogurtu,
lilek na gril,
recept lilek,
grilovaný lilek řecký recept
Suroviny:
baklažán,
sůl,
olej,
česnek,
pepř mletý,
jogurt smetanový
Komentáře (25)
Na opečený plátek veky jsem dala plátek lilku a potřela zbylým jogurtem z misky.
Najprv som to robila iba bez jogurtu a nakrájala do toho sušené paradajky a petržlenovú vňať. Teraz to robím obyčajne s jogurtom. Mám známych, čo majú korene na Balkáne a oni z baklažánu varia úžasné veci...
Ani čerstvá bazalka by nebyla špatná, ale tenhle recept mi trochu voní Řeckem a tam se, jak známo, bazalka nepoužívá, spíš roste coby plevel
Já bych zvolila petrželku, grilovací koření a podobné směsi jsou příliš zavazující (určující) a vytvoří tak trochu "prefabrikovanou" chuť.
Dnes som si kúpila 4 lilky a spomenula som si na tieto svoje obľúbené recepty. Myslím, že tu nie sú. Teda toto ani "kaviár". Budem rada, ak Ťa inšpirujem. Určite po diéte si rada
Bodík rovnou