Lilek v bílém jogurtu

cathleen Kuchařka: cathleen

Zeleninová jídla 3 názory

Suroviny

1 lilek
stroužek česneku
hustý bílý jogurt
sůl
olivový olej
olivy
Recept si zatím oblíbilo 5 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Lilek bez loupání, vcelku, upečeme v troubě nebo remosce (předem ho propícháme třeba špízovou jehlou - aby při pečení nepraskl). Ještě vlažný ho oloupeme a velice jemně nakrájíme.

  2. Přidáme rozetřený česnek, sůl, jogurt, dobře promícháme a dáme vychladit.

  3. Při podávání zakápneme olivovým olejem, můžeme zdobit olivami a přikusujeme pečivo.

Poznámka

Inspirace - web Turecká kuchyně

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 18 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Lilek v bílém jogurtu

  • cathleen cathleen(autor receptu)

    zuzun: díky, je to opravdu výborné:yes:a česneku mám taky raději víc:-p

    Odpovědět

  • zuzun zuzun

    Tohle jsem zkousela z malych cuket (kdyz je v Syrii delaji plneny, tak takhle vyuziji ten vydlabany zbytek). Bodik, moc mi chutna, hlavne kdyz je tam hodne cesnku (to pak nemuzu ven z baraku):-D:yes::yes::yes::yes::yes:Diky za pripomenuti

    Odpovědět

  • mika59 mika59

Tématické fráze: lilek s bílým jogurtem lilek vcelku lilek baklažán bílý loupání lilku lilek loupání lilek s bílým jogurtem a s česnekem lilek na bílého jogurtu bílé baklazany recepty lilek s bilim jogurte baklažán bílý recepty lilek v remosce recept lilek remoska recepty na baklažán bily turecká kuchyně lilek loupani?