Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Meruňkový závin s meruňkovým přelivem

Hodnocení receptu je 4,8 (12×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

L.e.n.k.a

Snadný

Doba přípravy 45 min Doba přípravy: 45 min

45 min (45 min příprava)

Suroviny

Porce: cca 12 ks

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie568 kJ /
136 kcal
Bílkoviny5,08 g
Tuky11,83 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 231 mg
Sodík 33 mg
Sůl0,08 g
Sacharidy2,25 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Na pomoučněném vále vyválíme těsto a posypeme ho strouhankou nebo rozdrcenými piškoty. Krok 2: Tvaroh smícháme s vanilkovým cukrem a podle chuti moučkovým cukrem, přidáme asi lžíci rozinek a smetanu (tvaroh by neměl být hustý ani moc řídký) a rozetřeme jej na posypané těsto. Krok 3: Meruňky necháme okapat a naskládáme je na tvaroh. Krok 4: Závin zavineme, pomažeme rozšlehaným žloutkem a pečeme asi 25 minut na 180°C. Krok 5: Zbylou smetanu vyšleháme, osladíme, přidáme zbylé meruňky s trochou kompotové šťávy a vše rozmixujeme. Krok 6: Vychladlý závin přelijeme meruňkovou smetanou.

TIP: Zamotané koláče: Vláčný moučník s meruňkami

Zveřejněno 8. 4. 2011

Poznámka autorky L.e.n.k.a

závin je samozřejmě výborný i bez přelivu.Zloušela jsem ho i s broskvemi a také je dobrý.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/V5qW

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/V5qW

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (19)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Jednouz to zkusíme udělat :yes:

Jana Remkova: Reaguji na když nemám dona listové těsto,přidávám: "Levný jablkový závin" do receptů. :-K

Noo, tak tomuto se říká štrůdl-fešák:-p:yes:
nádherenka nádherná a stopro výborná:yes::yes:

Úplně se mi sbíhají sliny, jak to vypadá šťavnatě. Moc pěkný závinek. :-p;-):yes:+

Hezký recept, já také raději bez rozinek, možná bych místo nich použila par drobně nakrájených sušených meruňek (myslím do tvarohu).

Kruciš:-Oto je krásný lákavý receptík:-p+:yes:Ukládám a bodík posílám:-*Meruňky máme moc rádi;-)

To bude dost žravé!:yes:

k26b19: Není mi jasné, proč mi píšeš o tvarohu, o kterém jsem se vůbec nezmiňovala :-O :-?:-?:-?

Moc se mi líbí tvůj recept a asi jsem zaváhala, že jsem ráno nekoupila listové těsto.:-(:yes:

jirholu:Lepši je,jak autor píše,tvaroh z kostky než z vaničky.Jinak tohle peču až nezdravě často a považuji to za nejlepší závin.

Dala bych si taky a rozinky bych namočila v rumu :-p +5.bod :yes:

teda, s loupanýma kompotovýma broskvama... to bych mohl!!!:-O

Já asi taky bez přelivu, ale meruňky máme moc rádi :-p:yes:

Dělám ráda takovéto směsi tvarohu a ovoce do listového těsta a meruňky milujeme. Jen mi pak k tomu neseděj rozinky, ale to je o chuti každého ;-);-):-p:yes:
Simi - pro diabetiky je lepší vlastní nakládané ovoce ve vlastní šťávě a už nesladit, nebo mírně sladidlem ;-) a piškoty taky dia
Jinak smetanu můžeš použít tzv.rostlinnou ;-)

ochutnala bych,ale já bez smetany;-):yes:

Krásné :-p, určitě vyzkouším :yes:

Tématické fráze:
meruňkový štrůdl, merunkový závin, štrůdl s meruňkami, štrudl s vanilkovým přelivem, zavin merunkovy, merunkovy preliv na knedliky, štrudl merunkovy, závin z listového těsta s meruňkami, merunkovy strudk, zavin z merunek, jablkový závin s vanilkovým přelivem, meruňkový zavin zdravý, meruňkový závin recept, vanilkový přeliv na štrůdl, merunkový závin s tvarohem, koláč s broskvama, štrudl z meruněk, přeliv z meruněk, jablkový štrůdl s vanilkovým přelivem, recepty meruňkový závin

Suroviny:
těsto listové, meruňky, strouhanka, mouka hladká, tvaroh, rozinky, cukr moučkový, cukr vanilkový, smetana sladká, žloutek

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu