Velikonoční medovníčky
Perníčky jsou vděčné pečivo. Dozlatova upečené a tématicky dozdobené mohou posloužit jako koleda pro děti nebo ozdoba svátečního stolu. Nebudou pracnější než ty, které pečete na Vánoce. A hlavně - udělají radost a budou chutnat.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 25 243 kJ / 6 033 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 140,45 g |
Tuky | 107,05 g |
Vláknina | 32,34 g |
Cholesterol | 1,30 g |
Sodík | 7,29 g |
Sůl | 1,42 g |
Sacharidy | 1 079,59 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 10. 4. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Velikonoční medovníčky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/kwnE
Moje poznámka
Velikonoční medovníčky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/kwnE
Nejnovější recepty
Tagliatelle s čerstvými houbami a smetanou
Přidáno před 7 hodinami
Vánoční - Brněnské kytičky
Přidáno před 18 hodinami
Kuřecí čína se žampiony
Přidáno 15. 10. 2025 13:00:02
Domácí zelí s mrkví
Přidáno 15. 10. 2025 11:01:01
Dýňový chlebíček
Přidáno 15. 10. 2025 09:00:02
Kuřecí s adžikou a kukuřicí
Přidáno 14. 10. 2025 20:26:58
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Jednoduché věnečky z odpalovaného těsta
Veruli před 17 minutami
Halali - zelenina na "svíčkovou" omáčku
Orbitka před 43 minutami
Znojemská omáčka s vepřovým masem
Darwin před 2 hodinami
Pečené gnocchi se žampiony a cibulí
Jan Nemec před 2 hodinami
Dušené zelí s uzeným a cizrnou
Mirrika před 3 hodinami
Hrnková buchta (s čímkoliv)
Tunislav před 3 hodinami
Klasické české rohlíky
novakovajanna před 5 hodinami
Dušená mrkev
Fitulka před 5 hodinami
Hořčičná marináda s kari
cahoun před 5 hodinami
Vepřové maso na mrkvi
Fitulka před 5 hodinami
Tématické fráze:
medovnicky,
vánoční medovníčky,
perníčky a medovníčky velikonoční,
perníčky a medovníčky,
medovníčky recept,
velikonocni moucniky,
vánoční medovníčky zdobení,
medovníčky perníčky,
medovníčky zdobení,
velikonoční medovniky,
medovníčky.sk,
velikonoční moučník,
pernicky a medovnicky.sk,
jak zdobit velikonoční vejce,
velikonoční recepty,
perničky a medovničky zdobeni,
velikonočné recepty,
medovníčky vánoční zdobené,
medovnicky vanoce,
recept na velikonoční jidáše
Suroviny:
mouka hladká,
soda jedlá,
koření do perníku,
kakao,
tuk,
med,
cukr moučkový,
vejce,
rum,
citron,
vejce,
bílek,
cukr moučkový,
solamyl,
šťáva citronová
Komentáře (18)
PS: Jj, na Velikonoce je to zdobení veselejší a vypadá přeci jen trochu jinak. Ale zase k jídlu je lepší nezdobit-není to pak tak líto je spapat!
a proč zdobit??
Už jsem je pekla 2x, jsou výborný a měkoučký