Rebarborový koláč s rumovým karamelem
Tento rebarborový koláč zachutná i těm, kteří rebarboru kvůli kyselé chuti nevyhledávají. Kyselost rebarbory skvěle vyrovná sladký rumový karamel, kterým je celý koláč přelitý. Příprava není složitá a s těstem se dobře pracuje.
Suroviny pro 1 kus
koláčová forma průměr 24-26 cm
1kus
Postup přípravy
Zveřejněno 10. 5. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Rebarborový koláč s rumovým karamelem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/98X3
Moje poznámka
Rebarborový koláč s rumovým karamelem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/98X3
Nejnovější recepty
Cuketový sachr
Přidáno před 7 hodinami
Marmeláda z rynglí
Přidáno před 22 hodinami
Kuřecí karbanátky s pečenými rajčaty (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 23 hodinami
Tvarohový chia pohár s ostružinami a čokoládou
Přidáno před 23 hodinami
Salát z pečených rajčat
Přidáno 2. 9. 2025 16:28:03
Rýžová kaše s jablky
Přidáno 2. 9. 2025 10:01:01
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Belgické vafle
ne.honzula12 před 1 hodinou
Zapečené špecle se smaženou cibulkou
Linerka před 1 hodinou
Cuketovo-zeleninová směs
MonikaP. před 2 hodinami
Domácí kečup
Mistrova před 3 hodinami
Bábovka z tvarohu
Pavla.fic před 4 hodinami
Drobenková buchta se švestkami
anna.s před 4 hodinami
Rajská z čerstvých rajčat
Onzyx před 7 hodinami
Dukátové buchtičky
Jarda1972 před 7 hodinami
Buchta Rafaelo
Alicia8 před 7 hodinami
Špenátová polévka s mlékem
Kajkajak před 8 hodinami
Tématické fráze:
rebarborový koláč recept,
rebarborový koláč s drobenkou,
rebarborový koláč,
recept na rebarborový koláč,
helenčiny recepty,
rebarborový koláč s pudinkem,
rebarborový koláč s jahodami,
rebarborove kolače,
recept rebarborový koláč,
vynikající rebarborový koláč,
kolač z rebarbory,
linecký rebarborový koláč,
francouzský rebarborový koláč,
revenový dort se sněhem,
kdy trhat rebarboru,
rebarbora recepty,
jablečný koláč s karamelem,
kynutý rebarborový koláč,
recepty - rebarborový kolác,
rebarborovy kol
Suroviny:
mouka hladká,
máslo,
cukr moučkový,
rebarbora,
mouka polohrubá,
máslo,
cukr krystal,
cukr krystal,
rum,
smetana ke šlehání
Komentáře (28)
Taky to, že má být hotový za 15 min v troubě předehřáté na 170 stupńů je iluze. Můj začal růžovět až to 45 minutách, když jsem zapnul turbo a teplotu zvýšil na 200.
Po vůni rumu není v karamelu ani památky. A to jsem prosím na karamel použil 15ti letý Ron Barco, guatemalský rum španělského stylu, třtinový cukr a ekologickou šlehačku bez laktózy.
Zajímalo by mě, jak to skutečně děláte. Po karamelu není na fotkách ani stopa - vypadá to, jako polité nějakou hnědou šťávou a těsto vypadá jako kynuté.
Vědět, jak se těšíte, až ten koláč upečete, nebo jste pekly úplně jiný koláč, nebo jen čekáte, až dozrají rebarbory je skvělé, ale skutečně za to tento recept zaslouží pět hvězdiček?
Hello, jak se prosím s těstem pracuje, nedrobí se? Připomíná mi to linecké, jen bez vajíčka
Měla bych ho upéct...