Kopřivová pomazánka
Z čerstvě natrhaných mladých kopřiv můžeme připravit snadnou pomazánku s vajíčky vařenými natvrdo. Chuť kopřiv se podobá špenátu a pomazánku si nejlépe vychutnáte na čerstvém pečivu. Dopřejte si jarní dávku vitamínů.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 883 kJ / 211 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 17,36 g |
Tuky | 15,12 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 518 mg |
Sodík | 199 mg |
Sůl | 0,42 g |
Sacharidy | 1,40 g |
Postup přípravy
Krok 1: Vajcia uvaríme natvrdo, olúpeme a najemno nastrúhame.
Krok 2: Listy žihľavy dáme do studenej vody, umyjeme a hodíme do vriacej vody. Varíme cca 3-5 min.
Krok 3: Scedíme a posekáme nadrobno. Do pomazánkového masla vmiešame vajcia, žihľavu, okoreníme. Natierame na chlieb, pečivo.
Zveřejněno 18. 4. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kopřivová pomazánka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/5lDR
Moje poznámka
Kopřivová pomazánka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/5lDR
Nejnovější recepty
Kuřecí orzo
Přidáno před 16 hodinami
Kuřecí nudličky se zeleninou a houbami
Přidáno 3. 9. 2025 21:18:50
Vepřové nudličky s lesními houbami
Přidáno 3. 9. 2025 21:14:53
Flíčky s lesními houbami
Přidáno 3. 9. 2025 21:10:59
Kuskus se sušenými rajčaty
Přidáno 3. 9. 2025 14:12:01
Cuketový sachr
Přidáno 3. 9. 2025 12:00:03
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Blesková šlehačková bábovka
Mistrova před 1 hodinou
Špaldový chléb rychlý, bez hnětení, v troubě
LucieZKoprivnice před 4 hodinami
Povidla pečená v troubě
Zuza1985 před 5 hodinami
Kedlubnová nebo květáková mléčná polévka
Kajkajak před 5 hodinami
Krůtí roštěná
Diviska87 před 6 hodinami
Rajčatový protlak
douver před 6 hodinami
Gnocchi Pomodori
Jan Nemec před 8 hodinami
Tématické fráze:
hnojení kopřivami,
pomazánka s kopřivou,
recepty s kopřivami,
špenát z kopřiv,
kopřiva recepty,
recept s kopřivami,
vajickova pomazanka koprivy,
kopřivy se musí spařit,
zalezeny syr,
zalezeny syr recept,
co s kopřivami?,
sparit koprivy,
mléko clever,
hnojení libečku,
recepty kopřiva,
kopřiva recept,
kopřivová pomazánka s medvědím česnekem,
kopřlvova pomazánka,
pomazánka tvarohová kopřivy,
kopřivová pomazánka na chlebíčky
Suroviny:
pomazánkové máslo,
vejce,
kopřivy,
pepř mletý,
sůl
Komentáře (34)
já také raději klasické máslo a tak. ale byl i čas,kdy jsem byla vděčná za Perlu a tak podobně, protože na víc prostě nebylo
Na druhej strane, vítam, že sa snaží svojím spôsobom šíriť osvetu.
našla jsem ti složení:
•jedlá sůl ( 0,5% )
•bramborový škrob
•sušená syrovátka
•sušené mléko
•smetana
•smetanová kultura
nevím, co tam má být za barvu??, mléko samo o sobě má bíle nažloutlou barvu.
sice nekupuju značku Clever,kupuju jinou a chutná nám. nehledě na to, že pomazánkové máslo je tu už léta letoucí, jedla jsem jej už jako dítě za minulého režimu
pro mě jsou daleko méně kvalitní různé nejlacinější margaríny
Ale komu chuť kopřiv nevadí, tak je to úžasná jarní bomba!!!!
Já mám i přes zimu na parapetu libeček v květináči.Myslím, nevzdávej to, určitě ho vypěstuješ k obrazu svému
ale nechápem to, lebo doma sme to kedysi, za onoho času, mali tiež skoro ako krík...
Clever co myslíš tou splaškou?Když se ti to nelíbí, nikdo tě nenutí aby jsi to jedl
Želám veľa úspechov pri neclever varení.
Kopřivy vydržia dlho...doporučujem!
Ďakujem za vaše reakcie.
clever: každý obvodní lékař i babka ti řekne, že na jaře jíst kopřivy je nejlevnější, nejjednodušší a nejchytřejší způsob, jak očistit své tělo od zimních splašek. Pokud jsi "in"
Pomazánka ale vypadá moc dobře a určitě i tak chutná
ale pomazánečka velmi sympatická, už vidím čerstvý domácí chlebík, ne něm tahle dobrota a k tomu hrnec čerstvě z krabice nadojeného mléka...ach
ale vyrazila,ale medveď je, hádam ,zalezený v brlohu
Ešte stále si nevyrazila do lesov, hájov a lúk?
fakt tu kopřivu vařit tak dlouho
P.S.keby som mala,dala by som aj medveďa