Pesto z medvědího česneku a vlašských ořechů
Medvědí česnek skvěle chutná a je velmi prospěšný našemu zdraví. Ale jak ho uchovat? Listy medvědího česneku rozmixujeme s vlašskými ořechy, olivovým olejem a solí, a v dobře uzavřené skleničce v lednici můžeme pesto uchovávat i několik měsíců.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 3 581 kJ / 856 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 0,00 g |
| Tuky | 95,00 g |
| Vláknina | 0,00 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 0 mg |
| Sůl | 0,00 g |
| Sacharidy | 0,20 g |
Postup přípravy
Krok 1: Listy medvědího česneku pokrájíme, vložíme do mixéru, přidáme olej, ořechy a sůl, poté rozmixujeme na pastu.
Krok 2: Je-li třeba, přidáme ještě olej nebo listy medvědího česneku, ořechy podle požadované konzistence a chuti a znovu rozmixujeme.
Krok 3: Hotové pesto vložíme do sklenice, hladinu zakápneme olejem.
Krok 4: Hrdlo skleničky otřeme čistou utěrkou a uzavřeme. Sklenice zavíčkujeme a uložíme do lednice.
Krok 5: Uchováváme v lednici. Po každém odebrání opět pesto zalijeme olejem tak, aby nevyčnívalo a nepřišlo do styku se vzduchem.
Zveřejněno 5. 5. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Pesto z medvědího česneku a vlašských ořechů
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/EqYK
Moje poznámka
Pesto z medvědího česneku a vlašských ořechů
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/EqYK
Nejnovější recepty
Ořechy s jablečným karamelem podle Josefa Maršálka
Přidáno před 3 hodinami
Dětský domácí punč
Přidáno před 11 hodinami
Ragú z červené čočky a zeleniny
Přidáno před 17 hodinami
Tlačenkový salát podle ČSN
Přidáno před 17 hodinami
Medové kornoutky s krémem
Přidáno před 21 hodinami
Kokosové sušenky
Přidáno před 23 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Krůtí holanďani
Zlatka25 před 56 minutami
Nejen vánoční linecké vykrajované cukroví
Kratule před 2 hodinami
Listový salát s ořechy
Limek před 12 hodinami
Margot kuličky
Junys před 13 hodinami
Zapečené kuřecí řízky
Elivet před 13 hodinami
Oříškovočokoládová bábovka
[email protected] před 13 hodinami
Rychlá ořechová bábovka
Misatomanova před 13 hodinami
Jihočeská kulajda
RomanaMonika před 15 hodinami
Jednoduché řezy s krémem ze zakysané smetany a šlehačky
Mi_Ky před 15 hodinami
Sypaný jablečný koláč
magdalenka před 16 hodinami
Tématické fráze:
medvědí česnek recepty,
jak uskladnit medvědí česnek,
medvědí česnek uskladnění,
pasta z medvědího česneku,
medvedi cesnek,
uskladnění medvědího česneku,
česnek medvědí recepty,
pesto,
recepty z medvědího česneku,
medvědí česnek prodej,
česnekové pesto,
uchovani medvediho cesneku,
vlašské ořechy recepty,
pesto recept,
medvedí česnek pasta,
pasta z medvědího česneku recept,
vlašské ořechy prodej 2014,
pesto z medvedieho cesnaku,
konzervace medvědího česneku,
medvědí česnek v kuchyni uskladnění
Suroviny:
česnek mědvědí,
olej olivový,
ořechy vlašské,
sůl mořská
Komentáře (37)
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0
Ale nevšimla jsem si, že mi tablet přepsal 2 dl na 2 do, ach jo.
Petra Ku.: Orisky nevadi, vadil by treba syr, ale ten v receptu neni.
že je to najspoľahlivejší spôsob uchovania med. cesnaku.
Listy umyjem, posekám, natlačím do dózičiek. Pred použitím "vyškrabem" potrebné množstvo zmrazených listov. Dávajú aj do sáčkov na tlačenku, kde odkrajujú potrebné kusy, nemám odskúšané. Bojím sa napáchnutia mrazničky.