Jahodové řezy od Dr.Oetkera
Lehký piškotový moučník bez mouky, ve kterém šťavnaté jahody, jemný krém a čokoládová poleva vytvářejí neodolatelnou kombinaci chutí, to je moučník, osvěžující sladkost, ideální na letní setkání s rodinou.
Suroviny pro 1
1
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 8 133 kJ / 1 944 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 47,60 g |
Tuky | 107,80 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 1,50 g |
Sodík | 617 mg |
Sůl | 1,73 g |
Sacharidy | 195,80 g |
Postup přípravy
Krok 1: Z mléka, cukru a krému Dr.Oetker vyšleháme tuhý krém, který dáme do lednice do doby, než upečeme piškot.
Krok 2: Ve šlehači vyšleháme vejce s jahodovými pudinky, cukrem a práškem do pečiva do pěny. Nalijeme na pekáček vystlaný pečícím papírem. Pečeme zvolna, na 170 °C asi 20 minut, řídíme se zkušeností s vlastní troubou.
Krok 3: Po úplném vychladnutí upečený základ potřeme džemem, naskládáme na něj piškoty a jahody a pokapeme šťávou z kompotu smíchanou s rumem. Potřeme již připraveným krémem, polijeme čokoládou a dáme vychladit do lednice.
Zveřejněno 22. 5. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Jahodové řezy od Dr.Oetkera
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/9Drz
Moje poznámka
Jahodové řezy od Dr.Oetkera
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/9Drz
Nejnovější recepty
Hovězí kostky po znojemsku
Přidáno před 3 hodinami
Pečivo z bramborového těsta
Přidáno před 7 hodinami
Letní koláč s třešněmi
Přidáno před 8 hodinami
Domácí malinová zmrzlina
Přidáno před 8 hodinami
Tenké palačinky plněné tvarohem
Přidáno před 22 hodinami
Olivový kořen bez hnětení
Přidáno 7. 7. 2025 14:48
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vepřové srdce na kmínu a slanině
Sahula před 2 minutami
Domácí quiche
TotalMudla před 1 hodinou
Máslová krupková polévka
poirotka před 2 hodinami
Kuře po vracovsku
poirotka před 2 hodinami
Rychlý koláč s meruňkami
danava před 2 hodinami
Hrášková polévka - jednoduše
Hanahanina před 3 hodinami
Rybízový sirup
jamda před 3 hodinami
Výborný čočkový salát
Jiri_Vavra před 3 hodinami
Znojemská omáčka s vepřovým masem
Snoopy0249 před 5 hodinami
Polévka s kapáním
Kajkajak před 5 hodinami
Tématické fráze:
jahodové recepty,
jahodové řezy,
jahodové moučníky,
jahodový řez,
dr oetker recepty,
jahodové,
jahodové řezy recepty,
recepty na jahodové řezy,
jahodový řezy,
recepty dr. oetkera,
řezy jahodové,
moučníky dr. oetkera,
řezy s jahodami,
krém dr.oetker,
dr oetker krém,
jahodová poleva recept,
recepty jahodové řezy,
www dr oetker recepty,
dr. oetker krém,
moučníky dr. oetker
Suroviny:
pudink jahodový,
cukr moučkový,
vejce,
prášek do pečiva,
krém dr.oetker,
cukr,
mléko,
piškoty,
poleva čokoládová,
marmeláda,
jahody,
rum
Komentáře (87)
poleva je z dílny made in srettíkov
takže Jani,s tvou pomocí,hotovo,je to vynikající záležitosts,kdoporučuji dělat den před plánovanou konzumací,piškoty se krásně nasáknou,jsou vláčné a voňavé po jahůdkách,korpus není vůbec houbovitý,naopak,je vláčný a to jsem pudinkový korpus dělala poprvé,míchala jsem tak,jak je psáno Jankou(na korpus)vše dohromady a měla obavu,protože to bylo dost řídké,ale,dvacet minut poctivého šlehání a výsledek....příště zkusím umíchat vejce s cukrem a pak přidat zbytek ingrediencí....výborný moučník,doporučuji,bod už jsem dala,teď posílám jen fotky-nic moc,no