Balkánský burek
Výborné pečivo, které znáte z cest po Balkáně, je vyrobené z taženého těsta a můžete si vybrat z několika náplní podle vaší chuti. Balkánský burek vám udělá radost a připomene hezkou dovolenou.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 23 727 kJ / 5 671 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 277,92 g |
Tuky | 318,48 g |
Vláknina | 27,30 g |
Cholesterol | 1,20 g |
Sodík | 911 mg |
Sůl | 2,32 g |
Sacharidy | 412,00 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 16. 3. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Balkánský burek
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/BBKW
Moje poznámka
Balkánský burek
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/BBKW
Náhodný recept
Nejnovější recepty
Řízky z pýchavky
Přidáno před 16 minutami
Kuřecí kousky se zeleninou a smaženými nudlemi
Přidáno před 18 hodinami
Houbová omeleta
Přidáno před 23 hodinami
Kynutý koláč se švestkami a mákem podle Češky z Česka
Přidáno 4. 8. 2025 07:24:33
Vaječná omeleta se sýrem a s tuňákem
Přidáno 3. 8. 2025 16:17:56
Placičky z podmáslí
Přidáno 3. 8. 2025 13:46:57
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
"Znojemský" nálev na okurky
Ala17 před 1 minutou
Ohavečské brambory
Dycky před 34 minutami
Fazolová kyselá polévka
Fitulka před 2 hodinami
Jihočeská kulajda
Sahula před 4 hodinami
Pikantní cuketová pomazánka na topinky
Zabulienka před 4 hodinami
Pražský koláč podle ČSN
zdenka81 před 5 hodinami
Povidla
jana.smajclova před 6 hodinami
Švestková povidla
MAMA9903 před 11 hodinami
Masová bulharka
Kajkajak před 12 hodinami
Tématické fráze:
burek,
burek recept,
burek se sýrem recept,
mlete maso recepty,
chorvatský burek,
recept na burek,
burek se syrem,
sýrový burek,
recept burek,
recepty na burek se sýrem,
burek těsto,
burek s mletým masem,
masovy burek,
testo na burek,
domaci burek,
burek s tvarohem,
jak se dělá burek,
recepty burek,
čevapi recept,
burek sýrový
Suroviny:
mouka hladká,
mouka polohrubá,
voda,
olej,
maso hovězí mleté,
cibule,
vegeta,
pepř mletý,
tvaroh,
vejce,
smetana kysaná,
sůl,
jablko,
cukr,
skořice,
pórek
Komentáře (22)
Běžně se používá filo těsto, dá se ale nahradit i listovým těstem, i když chuť se nepatrně změní.
Podle mne je to dobrý recept a tahle stránka je o receptech a ne o skládání zkoušek z pravopisu