Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Za beránky 2× více bodů!
Více info o beránkové výzvě
Za beránky 2× více bodů!
Více info o beránkové výzvě

Chřest s máslem

Nevíte, jak nejlépe a nejjednodušeji použít chřest? Zkuste to podle podrobně popsaného zdejšího návodu. I naprostý laik si tak dovede připravit tuto jarní lahůdkovou zeleninu, kterou máme možnost ochutnat čerstvou jen několik jarních měsíců.

Hodnocení receptu je 4,7 (18×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

spagetka spagetka

Snadný

Doba přípravy 25 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 15 min

25 min (10 min příprava + 15 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Velkou pozornost věnujeme výběru chřestu. Musí lehce pružit, být pevný, nezvadlý, nezdřevnatělý. Krok 2: Chřest velmi pečlivě oloupeme. I zbytek slupky udělá z pochoutky téměř nestravitelné jídlo. Krok 3: Do hrnce dáme vařit osolenou vodu. Množství zvolíme tak, aby byl chřest jen lehce ponořený. Vaříme ho do změknutí, přibližně 15 minut podle tloušťky výhonků. Krok 4: Máslo rozehřejeme a při servírování pak na talíři polijeme chřest rozpuštěným máslem.

TIP: Desatero o chřestu a oblíbené recepty s chřestem

Zveřejněno 6. 5. 2011

Poznámka autorky spagetka

Na loupání lze použít extra škrabku na zeleninu, je trochu jiná než na brambory - ostrá a zároveň jemnější ostří, aby to nešlo do hloubky stonku.

Loupat se musí jen bílý chřest, zelený se loupat nemusí.

Doporučuje se vařit chřest svázaný do svazku. Já to dělám jen, když ho mám hodně. Lépe se pak vyndává z vody. Vodu je škoda vylévat, můžeme ji použít do základu vývaru.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Chřest s máslem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/vYnL

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Chřest s máslem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/vYnL

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (16)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Spagetko, u nas mame radeji zeleny, ale je to vyborny recept. Chrest prelevam slanym maslem a podavam k pecenemu kuratku a cervenym neloupanym bramburkum. Je to dobrota ;-):-p:yes::yes:. Bodika mas pravem :-K.

To miluju...super! :-p:yes:

Tak jste mě přemluvily. Jdu do toho.;-):yes::-D +11

super..:yes::yes:

Chutné a hlavně lákavé:-*:-p+:yes:

Já jsme měla to štěstí, že mi někdo ukázal, jak se to dělá - není to taková věda, stačí škrabka na brambory. Jen mě naučili ještě odříznout cca 1-2 cm konce, které jsou dřevnaté.;-)

jak uvidím chřest kupuji,vyzkouším a dám vědět;-)+1:yes:

Vypadá to moc jedle:-O:-p:yes:

Dáky moc :-K
Simi - je to opravdu o cviku - můj první pokus o oběd z chřestu dopadl katastrofou - prostě se to nedalo užvejkat.... Chce to fakt zkušenost.
Navíc pomůcka - přejedeš pomalinku a lehce bříškem prstu po stonku a ta slupka a vlákna jsou jakoby víc vystouplý - lehce tak dočistíš zbytky ;-);-)

Mňam :-p

Super Spagi, já do vody na vaření chřestu přidávám trochu bílého vína nebo citronovou Šťávu.S novým brambůrkem a máslem je to luxusní papů.+3

:-K chřest jsem ještě nikdy nedělala určitě vyzkouším :yes:
3

tak to bych se hned nechala dnes pozvat na obídek,mám úplně hrůzu,že to neoloupu dobře a bude to pak nepoživatelný:-K,ale zkusím to;-):-K

Spagetko - jak jsem rikala - v jednoduchosti je krasa. :yes:2:yes:

Tématické fráze:
chřest recepty, chrest recept, recepty chřest, chřest, recept na chřest, recepty na chřest, jak uvařit chřest, recepty z chřestu, chřest nejlepší recepty, jak se vaří chřest, jak vařit chřest, chrest nejlepsi recept, nejlepší recepty z chřestu, zelený chřest s máslem, recept chrest, loupani chrestu, nejlepší recept na chřest, top recepty chřest, jak udelat chrest, recepty.cz chřest

Suroviny:
chřest, máslo, sůl, voda

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu
]