Pesto z medvědího česneku a vlašských ořechů
Medvědí česnek skvěle chutná a je velmi prospěšný našemu zdraví. Ale jak ho uchovat? Listy medvědího česneku rozmixujeme s vlašskými ořechy, olivovým olejem a solí, a v dobře uzavřené skleničce v lednici můžeme pesto uchovávat i několik měsíců.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 3 581 kJ / 856 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 0,00 g |
Tuky | 95,00 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 0 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 0,20 g |
Postup přípravy
Krok 1: Listy medvědího česneku pokrájíme, vložíme do mixéru, přidáme olej, ořechy a sůl, poté rozmixujeme na pastu.
Krok 2: Je-li třeba, přidáme ještě olej nebo listy medvědího česneku, ořechy podle požadované konzistence a chuti a znovu rozmixujeme.
Krok 3: Hotové pesto vložíme do sklenice, hladinu zakápneme olejem.
Krok 4: Hrdlo skleničky otřeme čistou utěrkou a uzavřeme. Sklenice zavíčkujeme a uložíme do lednice.
Krok 5: Uchováváme v lednici. Po každém odebrání opět pesto zalijeme olejem tak, aby nevyčnívalo a nepřišlo do styku se vzduchem.
Zveřejněno 5. 5. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Pesto z medvědího česneku a vlašských ořechů
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/EqYK
Moje poznámka
Pesto z medvědího česneku a vlašských ořechů
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/EqYK
Nejnovější recepty
Buřtíkové plátečky s bramborem
Přidáno před 3 hodinami
Kuřecí minutka se sázenými vejci
Přidáno před 9 hodinami
Mořská štika v křupavé bylinkové krustě
Přidáno před 10 hodinami
Cibulové rizoto z papiňáku
Přidáno před 12 hodinami
Smažená cuketa se salámem
Přidáno před 19 hodinami
Pórkové rizoto podle Pohlreicha
Přidáno 19. 8. 2025 06:48:03
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Čínské nudle s kuřecím masem
Tom_Krupa před 1 hodinou
Nejúžasnější buchty od babičky
Ryskova7 před 2 hodinami
Cuketové řezy se zakysanou smetanou
Veronikalll před 11 hodinami
Nádivka z cukety
Danna před 11 hodinami
Tvarohový koláč z bílé čokolády
JaniceKey před 12 hodinami
Hrníčkový borůvkový koláč na plechu
kachlicka77 před 12 hodinami
Banánové muffiny s čokoládou
Kristl1980 před 12 hodinami
Šťavnatý špendlíkový koláč s tvarohem
DitaB před 14 hodinami
Salát s mozzarellou a kuřecím masem
bittmanv před 14 hodinami
Nudle s tvarohem a jablky
brtna před 14 hodinami
Tématické fráze:
medvědí česnek recepty,
jak uskladnit medvědí česnek,
medvědí česnek uskladnění,
pasta z medvědího česneku,
medvedi cesnek,
uskladnění medvědího česneku,
česnek medvědí recepty,
pesto,
recepty z medvědího česneku,
medvědí česnek prodej,
česnekové pesto,
uchovani medvediho cesneku,
vlašské ořechy recepty,
pesto recept,
medvedí česnek pasta,
pasta z medvědího česneku recept,
vlašské ořechy prodej 2014,
pesto z medvedieho cesnaku,
konzervace medvědího česneku,
medvědí česnek v kuchyni uskladnění
Suroviny:
česnek mědvědí,
olej olivový,
ořechy vlašské,
sůl mořská
Komentáře (39)
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0
Ale nevšimla jsem si, že mi tablet přepsal 2 dl na 2 do, ach jo.
Petra Ku.: Orisky nevadi, vadil by treba syr, ale ten v receptu neni.
že je to najspoľahlivejší spôsob uchovania med. cesnaku.
Listy umyjem, posekám, natlačím do dózičiek. Pred použitím "vyškrabem" potrebné množstvo zmrazených listov. Dávajú aj do sáčkov na tlačenku, kde odkrajujú potrebné kusy, nemám odskúšané. Bojím sa napáchnutia mrazničky.