Bleskový kynutý mazanec
Přípravy na Velikonoce vrcholí a nezbývá čas na pečení? Tento rychlý, kyprý mazanec je hotový za hodinu a půl a připravíme ho téměř bez práce. Všechny suroviny stačí vložit do domácí pekárny a ta už se postará o zpracování těsta i upečení.
Suroviny pro 1 kus
1kus
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 11 134 kJ / 2 661 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 86,91 g |
Tuky | 44,41 g |
Vláknina | 17,90 g |
Cholesterol | 287 mg |
Sodík | 670 mg |
Sůl | 1,53 g |
Sacharidy | 469,48 g |
Postup přípravy
Krok 1: Suroviny dáme do pekárny - nejdříve tekuté, pak tuhé, nakonec rozdrobíme droždí a zapneme rychlý program - Expres (nebo jiný, který má vaše pekárna), doba jeho trvání je 1 h 20 min.
Krok 2: Při míchání můžeme, pokud je třeba, gumovou stěrkou lehce stáhnout kousky těsta, které ulpí na stěnách formy, dolů. Přesto, že je výroba mazance tak krátká, díky většímu množství droždí perfektně vykyne.
Krok 3: Vyklápíme opatrně, boky horkého mazance jsou měkké, chladnutím se zpevní.
Zveřejněno 6. 6. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Bleskový kynutý mazanec
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/R8PO
Moje poznámka
Bleskový kynutý mazanec
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/R8PO
Nejnovější recepty
Kuřecí kousky se zeleninou a smaženými nudlemi
Přidáno před 6 hodinami
Vaječná omeleta se sýrem a s tuňákem
Přidáno 3. 8. 2025 16:17:56
Placičky z podmáslí
Přidáno 3. 8. 2025 13:46:57
Karpatské lečo
Přidáno 3. 8. 2025 13:00:03
Kotlety na tymiánu s hrachovou kaší a pečenou karotkou
Přidáno 3. 8. 2025 10:37:11
Čalamáda ze zelí a paprik
Přidáno 3. 8. 2025 09:04:01
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Masová bulharka
Kajkajak před 12 minutami
Bramboračka
ZdeKy před 1 hodinou
Segedínský guláš
Tomasfaix před 1 hodinou
Vaječná omeleta se sýrem a s tuňákem
Elivet před 2 hodinami
Ledvinky po uhersku
Janca32 před 2 hodinami
Rychlý švestkový koláč
BlancaL před 3 hodinami
Žampionový guláš s cuketou
hifiklub před 4 hodinami
Čočková polévka s párkem
Janet.P před 4 hodinami
Perník z cukety
Pechova.veronika84 před 4 hodinami
Tématické fráze:
kynutý mazanec,
rychlý mazanec,
rychlý kynutý mazanec,
mazanec kynutý,
olejový mazanec,
kynutý tvarohový mazanec,
recepty mazanec kynuty,
kynutý mazanec recept,
recept na dobrý mazanec,
dobrý kynutý mazanec,
dobrý mazanec,
dobrý recept na mazanec,
mazanec z jogurtu,
rychli mazanec,
výroba mazance,
tesco pekárna chleba bms 10,
pečení mazance,
vláčný kynutý mazanec,
recept na kynutý mazanec,
rychlý velikonoční mazanec
Suroviny:
mouka hladká,
mouka polohrubá,
droždí čerstvé,
mléko,
jogurt bílý,
vejce,
cukr,
cukr vanilkový,
sůl,
šťáva citronová,
olej,
rozinky,
kůra citronová kandovaná
Komentáře (38)
80 g cukru
60 g cukru (smíchat s vanilkovým)
A všechny tyto rychlo... (rychlochleba, rychlomazanec, kynutá rychlobábovka aj.) jsou -aspoň pro mne- takovým východiskem v nouzi, když mě tlačí čas. A právě ta rychlost je pak mírně poznat na i chuti.
Není nad správně dlouze vykynuté těsto...
A pokud najdu fotku, tak vložím :)
Ale jestli ho máš určitě čerstvé a chceš vyzkoušet, dej 2-2,5 lžičky sušeného
A jsem poctěná, žes ji otestovala mým mazancem
Za fotku moc dekuju!
P.S.jen nevím,jak vychytat kůrku
Mazanec urcite v troube upect muzes, ale ve forme ( vymazane babovkove ci jine). Testo je volnejsi, bochanek z nej neuhnetes. Doporucuju vkladat do studene trouby, nez se nahreje, testo ti kus vykyne
p.s. dneska dělám tvoje maso (obalené v solamylu a podává se s uvařeným, na proužky nakrájeným vajíčkem. tohle jídlo manžel miluje
Teda mě to ani nehlásí,že můžu přidat semínka
Háky vytahovat nemusíš, budeš mít po upečení jen větší dírky. Ale kdybys chtěla, pohlídej si konec hnětení (buď napsáno v návodu nebo počkej u pečky, až zastaví míchání), vidličkou si opatrně hák nadzdvíhni (abys neškrábla formu) a rukou ho vytáhneš. Zrovna tak druhý.