Vepřová kýta se sardelkami

maris Kuchařka: maris

Vepřové maso 29 názorů

Suroviny

750 g vepřové kýty
1 krabička sardelových filetů
100 slaniny
cibule
čerstvá petrželka
80 g másla
vývar
sůl
Recept si zatím oblíbilo 10 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Slaninu nakrájíme na proužky a obalíme v nasekané petrželce.

  2. Očištěnou kýtu prošpikujeme sardelovými filety a připravenou slaninou a osolíme.

  3. Cibuli nakrájíme na plátky, dáme do pekáčku, položíme na ni kýtu, přidáme máslo a zvolna pečeme ve vyhřáté troubě na 180°C. Podle potřeby podléváme vývarem. Zpočátku pečeme zakryté a ke konci odkryjeme a dopečeme dozlatova.

  4. Výpek přecedíme a poléváme jím plátky pečeně.

Poznámka

Recept je ze staré kuchařky / viz foto /. Je tam použita telecí kýta, kterou bohužel tady nekoupím, proto jsem použila vepřovou.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 37 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Vepřová kýta se sardelkami

  • Jitkas Jitkas(neregistrovaný)

    magdalenka: Abych Ti rekla pravdu, tak ty jsi to same v blede modrem.

    Odpovědět

  • rebeka rebeka

    krásný recept, o obrázku nemluvě:-8:-K:-):yes::yes:

    Odpovědět

  • varilamyskakasicku varilamyskakasicku

    Jana Remkova: Jani, to je nápad s tím špikováním, tak tohle zkusím, taky nemám špikovačku, díky:-K:-K;-)

    Odpovědět

  • jarka skrobakova jarka skrobakova

    Maruško, jak píše Bahulka, jeden skvost za druhým, krásný recept :yes::yes:;-):-p

    Odpovědět

  • maris maris(autorka receptu)

    Bahula: děkuju, moc mě těší, že se Ti recept líbí:-K:-)

    Odpovědět

  • Bahula Bahula

    maris:Dáváš sem samé skvosty :yes::yes::yes::-K

    Odpovědět

  • maris maris(autorka receptu)

    Jana Remkova: vidím,že si umíš poradit:-)):-))

    Odpovědět

  • maris maris(autorka receptu)

    hosta: Jitko děkuju:-)

    Pavel: díky:-)

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    maris: Špikovací jehlu vůbec nemám!:-D. Já si pomáhám tím, že si nakrájím špalíčky a dám to do mrazáku a pak už se s tím popasuje moje polovička;-). Většinou ale nedělám maso z většího kusu. Na co taky pro dva, že;-)

    Odpovědět

  • hosta hosta(moderátorka)

    No to je ale moc krásné:yes:

    Odpovědět

  • Pavel Pavel(neregistrovaný)

    Nerad bych byl za rýpala, ale já vidím výpeček pod petrželí uprostřed. ;-) Vše nemusí přeci plavat v bazénu tuku. Maris máte to krásné! Hned bych si dal porci.

    Odpovědět

  • maris maris(autorka receptu)

    1974andrea: závidím, závidím:-((;-):-)):-))

    Odpovědět

  • 1974andrea 1974andrea

    maris:S kýtou máš pravdu. Já jsem si koupila teď v Makru mléčnou telecí kýtu, tak už se na ni těším, je to nádherné růžové masíčko:-p

    Odpovědět

  • maris maris(autorka receptu)

    1974andrea: výpeku bylo dost, nechtěla jsem to na fotce " zalít ", aby bylo vidět to špikování, máš pravdu, vypadá to sušší, ale to kýta dělá ráda. ;-):-).

    Odpovědět

  • 1974andrea 1974andrea

    Ve spoustě starých receptů se používají sardelky a kapary, mám je taky v oblibě. Krásně našpikováno:yes: Jen mi z té fotky přijde Maruško, že je to suché, výpek není nikde, přitom je v receptu o něm zmínka;-)

    Odpovědět

1 2

Tématické fráze: vepřové na sardelkách vepřová kýta recepty dá se špikovací vepřové maso spikovacka vepřová kýta na kaparech vepřové plátky na sardelkách vepřová kýta na sardelkách kýta na sardelkách mlecna teleci kyta nasekaná vepřová kýta vepřová pečeně se sardelkou jak se špikovací jehlou jak se špikuje špikovací jehlou makro kyta recepty se sardelovými filety spikovani jehneci kyty jak se špikuje jehlou vepřové se sardelkou já špikovat jak spikovat spikovaci jehlou

Zapomněl/a jsem heslo