Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Buchty

Plněné kynuté buchty jsou oblíbené napříč všemi generacemi. Náplně volíme podle chuti, nejoblíbenější tvarohovou či makovou můžete prostřídat s povidly. Jejich výhodou je, že vydrží měkké a vláčné i druhý den.

Hodnocení receptu je 4,6 (23×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

katenka katenka

Středně náročný

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie23 521 kJ /
5 622 kcal
Bílkoviny164,07 g
Tuky219,46 g
Vláknina43,86 g
Cholesterol 964 mg
Sodík 3,64 g
Sůl8,96 g
Sacharidy704,82 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Z trošky vlažného mléka, lžičky cukru a droždí připravíme kvásek, necháme vzejít. Krok 2: Přidáme ostatní suroviny a zaděláme těsto, které dobře vypracujeme, aby nelepilo. Krok 3: Mísu přikryjeme utěrkou a necháme asi 30 minut v teple kynout. Krok 4: Připravíme náplně, tvarohovou smícháním všech surovin. Makovou - mák spaříme horkým mlékem, přidáme cukr a rum, promícháme. Krok 5: Pak těsto vyválíme na pomoučněném vále asi 1 cm silné, vykrájíme čtverečky, které naplníme libovolnou nádivkou. Krok 6: Buchty namažeme olejem, aby se neslepily, vložíme na vymazaný pekáč a necháme 40 minut kynout. Krok 7: Pečeme 30-40 minut při teplotě 150 °C .

TIP: Proč se kynuté těsto lepí - rady pro začátečníci

Zveřejněno 11. 6. 2011

Poznámka autorky katenka

Omlouvám se za fotku, blbě mi fotí foťák.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Buchty

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/P6YW

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Buchty

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/P6YW

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (8)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Katenko , věřím , že až je budeš dělat po patnácté , tak budou dokonalé , myslím tvarem ... :-K

dnes jsem udělala a jsou úžasné moc děkuji za super recept:yes:

katenka: jestli máš na notebooku kameru tak můžeš vyfotit notebookem, taky jsem to tak dělala když jsem měla foťák v opravě

srettka: ono je to totiž foceno mobilem přítele a on pracuje v keramičce tak to bylo spíš tím prachem z keramiky ale ten nejde ničím čistit

ty katy, nemáš umatlanou čočku??jakoby to bylo zafuněné,či co? nebo nefotíš proti světlu? tohle spíš vypadá na slabší pixly v telefonu.takhle mi to taky fotilo, než jsem dala rozlišení na nejmenší hodnotu v nastavení a pak už to fotilo slušně. zkus si to dávat někam pod jasnější světlo;-)určitě se zadaří;-):yes:

Otíku, každému není z hůry dáno, co naděláme.;-)
Katko, buchty znám a jsou moc dobré;-)

Tématické fráze:
buchty, recepty na buchty, honzikove buchty, jak připravit mletý mák, buchta, jak připravit mák do buchet, buchty recepty, buchty recept, recept na buchty, jak udělat mák do buchet, recepty buchty, recept na buchtu, recept buchty, buchta z mletého máku, mák do buchet, vareni maku do buchet, top buchty, spaření máku, buchta recept, recept na honzikove buchty

Suroviny:
mouka hladká, mléko, droždí, cukr, cukr vanilkový, olej, žloutek, sůl, tvaroh měkký, vejce, cukr vanilkový, rozinky, rum, mák mletý, mléko, cukr, rum, mléko

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu