Kapří hranolky zase jinak
Hranolky nemusí být nutně jen bramborové, které všichni tak dobře známe. Kapří hranolky obalené v bylinkovém těstíčku a usmažené dozlatova, podávané se zeleninovým salátem a jogurtovým dipem spojují chuť jemného rybího masa a bylinek.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 8 269 kJ / 1 976 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 81,92 g |
| Tuky | 37,24 g |
| Vláknina | 23,00 g |
| Cholesterol | 1,04 g |
| Sodík | 2,95 g |
| Sůl | 4,84 g |
| Sacharidy | 301,10 g |
Postup přípravy
Krok 1: Vykostěného kapra nakrájíme příčně na hranolky. Posolíme a pokapeme citronovou šťávou.
Krok 2: Vejce rozšleháme s vínem a promícháme se strouhankou, bylinkami a dochutíme.
Krok 3: Kousky ryby obalujeme v těstíčku a smažíme ve vyšší vrstvě oleje. Po usmažení přebytečný tuk odsajeme na ubrousku.
Krok 4: Zeleninu umyjeme, salát natrháme na kousky, ředkvičky překrojíme, cibulky nakrájíme na kolečka. Ochutíme citronovou šťávou, medem a vinným octem.
Krok 5: Ingredience na dip prošleháme. Na salát navršíme hranolky z kapra a přidáme dip.
Zveřejněno 14. 6. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kapří hranolky zase jinak
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/P6MW
Moje poznámka
Kapří hranolky zase jinak
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/P6MW
Nejnovější recepty
Hruška se zmrzlinou
Přidáno 23. 12. 2025 19:47:54
Sýrová roláda
Přidáno 23. 12. 2025 18:34:02
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno 23. 12. 2025 18:18:06
Rychlý krém z tvarohu a Salka do dortu
Přidáno 23. 12. 2025 16:44:49
Zapečený kapr se žampiony
Přidáno 23. 12. 2025 14:03:02
Kaťák z Bořetic (kuřecí katův šleh)
Přidáno 23. 12. 2025 13:14:59
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Dvojctihodná zelňačka
Leni1970 před 5 hodinami
Jednoduché máslové sušenky
Malibu002 před 5 hodinami
Hrnkový drobenkový koláč s povidly
Malibu002 před 5 hodinami
Nejlepší vaječný koňak
Malibu002 před 5 hodinami
Pochoutkový salát retro (podle ČSN z roku 1976)
Joushef před 6 hodinami
Jednoduché Raffaelo kuličky
Danstejn před 8 hodinami
Pečené nudličky z kapra
TondaJ před 8 hodinami
Bílá vánoční zelňačka
LenkaF. před 9 hodinami
Lilek dušený s mrkví na česneku a rajčatech
Alamatej před 9 hodinami
Tématické fráze:
kapri hranolky kluci v akci,
jak udelat kapři hranolky,
kapří hranolky,
kapří hranolky recept,
kluci v akci vykoštěni kapra,
jak vyfiletovat kapra,
kapří hranolky v troubě,
vykosťování kapra,
jak vykostit kapra video,
kapří salát,
hranolky z kapra,
jak vykostit kapří hranolky,
karbanátky z kapra kluci v akci,
kapří hranolky video,
dip ke kapřím hranolkům,
tv.kluci v akci recepty krůtí řízky pečené v troubě,
kapří hranolky v těstíčku,
kluci v akci kapr,
kapří hranolky recepty,
kapří hranolky jaký dip
Suroviny:
kapr,
citron,
sůl,
vejce,
víno bílé,
strouhanka,
chilli,
olej,
jogurt selský,
hořčice plnotučná,
víno bílé,
kopr,
pažitka,
cibulka jarní,
cukr,
sůl,
pepř mletý,
salát,
ředkvičky,
cibulka jarní,
šťáva citronová,
med,
ocet vinný
Komentáře (45)
Určitě vyzkouším a díky
Asi do toho půjdu na večeři, ale kapřuldu už mám vykostěného od strýce.
co se týče hranolku tak lepši sou bez kůže to znamenat kapra ještě zbavit kůže při přeřezáváni kostí asi 3mm od sebe je dobré to rovnou proříznout úplně tím vzniknou hranolky kapří hranolky-recept
filety z kapra
20g česneku
4 vejce
špetka chilli
sladká sojová omáčka
sůl
pepř
200g hladké mouky na obalování
sladká mletá paprika
500 ml oleje na smažení
kapra vykostíme a nakrájíme na nudličky.
Z vajec ,drceného česneku ,sojové omáčky soli ,pepře,chilli vymícháme
těstíčko ,do kterého nudličky naložíme alespoň na hodinu min,lépe na 2
hodiny.
do mouky přidáme mletou papriku v této moučné směsi obalíme nudličky ,které
smažíme v rozpáleném oleji.
Receptík je krásny!
díky
Minulý pátek jsem jen tak z legrace nadhodila: vidíš, pořád říkáš, co všechno chytáš, ale názornou ukázku nepřineseš...no a včera přišel s kaprem
Budu ho muset vyhecovat častěji
takže myslíte,že to nezmastím
já vám pak dám vědět
Eli,prosím pěkně(abych to nemusela hledat),hodíš mi link na ten "filetovací" návod
kujííí
Takže i tu zodpovědnost ze sebe střásám...
já to budu muset asi opravdu zkusit,nevím,proč se mi do toho nechce
ty máš několik receptů z rybích(kapřích)filet a ty mě velmi lákají
tak já si nechám v krámě zavraždit kapříka a zkusím dle tvého návodu vyfiletovat
ale běda tobě,jestli se mi to nepovede
poženu tě k zodpovědnosti
Moje máma tenhle způsob nemá ráda a to z jednoduchého důvodu. Vždy chce podávat porce, které vypadají jako velké - a s těmi kostmi a trojobalem se ryba samozřejmě zdá větší. Ovšem na talíři ten odpad stejně zbyde, takže je to prašť jak uhoď, nikdo se nenají víc nebo míň. Jen se nají pohodlněji, když se neobává o polknutí kosti a následné problémy... Máma argumentuje, že při vykosťování je velký odpad a ten si nemůže dovolit...jenže to, co zbyde na talíři, už za odpad nepovažuje a je vlastně větší, než při vykostění.
ale dala bych si a s chutí
vypadá to moooc dobře