Suroviny
Porce: 16 kusů
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 8 704 kJ / 2 080 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 64,03 g |
| Tuky | 32,35 g |
| Vláknina | 15,76 g |
| Cholesterol | 76 mg |
| Sodík | 4,89 g |
| Sůl | 12,20 g |
| Sacharidy | 375,38 g |
Postup přípravy
Krok 1: Suroviny na omládek umícháme a necháme 45 mint kynout.
Krok 2: Poté přidáme zbytek surovin (máslo rozpuštěné) a uhněteme těsto, které necháme vykynout v míse.
Krok 3: Pak prohněteme, rozdělíme na 16 kousků, z každého uděláme bulku a 10 minut necháme odpočinout.
Krok 4: Raznicí uděláme raženky, které dáme na plech kynout lícem dolů. Asi po 20-25 minutách je obrátíme, potřeme vodou, sypneme semínky a ve vyhřáté troubě upečeme (220°C/asi 10 minut).
Zveřejněno 13. 6. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Máslové raženky (bulky)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/p9zN
Moje poznámka
Máslové raženky (bulky)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/p9zN
Nejnovější recepty
Opilcův kapr
Přidáno před 4 hodinami
Vánočka 3 hodiny kynutá
Přidáno před 10 hodinami
Zeleninový salát s vejci, sýrem a šunkou (vhodné pro diabetiky)
Přidáno 21. 12. 2025 17:52:16
Bramborová roláda plněná mletým masem
Přidáno 21. 12. 2025 11:32:02
Babiččina vánočka
Přidáno 21. 12. 2025 10:00:01
Nepečená kávová zrna podle Ivety Fabešové
Přidáno 21. 12. 2025 07:01:01
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Bramborový švýcarský salát
TondaJ před 25 minutami
Jemná mandlová vánočka
Dechtochema před 53 minutami
Nivové hvězdičky
80Katerina.M před 54 minutami
Medovníkové koule
Dechtochema před 56 minutami
Americké čokoládové krinkles
Dechtochema před 56 minutami
Škvarkové pagáče
Dechtochema před 58 minutami
Debrecínský guláš II
Fitulka před 1 hodinou
Domácí vánočka
Stellinkaa před 2 hodinami
Vánočka III
SenBri před 2 hodinami
Sýrové pečivo k posezení
Panova před 2 hodinami
Tématické fráze:
raženky,
domácí raženky,
recept na raženky,
máslové pečivo,
recept na domácí raženky,
raženky recept,
těsto na raženky,
máslové žemličky,
domácí raženky recept,
razenky domaci,
raženky z domácí pekárny,
recept razenky,
razidlo na kaiserky,
recept na bůlky,
recept na razenky z pekarny,
buchta z dýně máslové,
raznice na raženky,
bulky recept,
máslové pečivo se zlepšujícím přípravkem,
kaiserky s omládkem
Suroviny:
voda,
sladěnka,
droždí,
mouka hladká,
mléko,
máslo,
sůl,
cukr,
mouka hladká,
mouka polohrubá,
mouka chlebová pšeničná
Komentáře (92)
Přátelská rada: pokud něco chci, řiká se PROSÍM.
U nás na vsi lidem jako ty říkávali "všivá baba" (tj.člověk, který musí mít poslední slovo)....
kde seženu ten přípravek prosím
Nemám raznici, tak jsem si poradila jinak, posílám fotku a díky za recept
ale po chuti jsou úúplně nejkrásnější
jednu jsem zkoušela péct jako ten nehnětený chleba-v kastrolu.5min pod poklicí a 5 bez,byla taková křupavoučká, jako ten chlebík...byla...chuděra...už neni
P.S.Moje odpo je tez pekarske - zkousela jsem honzovy buchty v remoscd. Jeste jsou horke, ale vypadaji dobre
teda hotovo,milá cat,recept úžasný, výtečný a báječný
ale musím tě vylát
p.s. a já už mám v traktu trávícím 4 bulky
p.s.s. výsledek jsem zdokumentovala
ale šretík mi poradil
jenom abych se neprorazila až ....