Štrúdlík i pro méně zručné
Velmi rychlý štrúdl bez kynutí, na který stačí jen pár surovin a zvládne ho upéct opravdu každý. Díky pomazánkovému máslu je těsto krásně vláčné a po krátkém odpočinku se s ním dobře pracuje. Naplňte ho jablky se skořicí a při pečení provoníte celý domov.
Suroviny pro 2 kusy
2kusy
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 410 kJ / 337 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 2,70 g |
Tuky | 2,34 g |
Vláknina | 17,55 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 23 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 67,50 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 24. 3. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Štrúdlík i pro méně zručné
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/qjjy
Moje poznámka
Štrúdlík i pro méně zručné
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/qjjy
Nejnovější recepty
Slepičí válečky na houbách
Přidáno před 44 minutami
Zbouchnuté brambory
Přidáno před 10 hodinami
Skořicové podkovy
Přidáno před 19 hodinami
Jedlé balíky slámy
Přidáno 22. 10. 2025 06:20:03
Šátečky z listového těsta plněné tvarohem
Přidáno 21. 10. 2025 20:28:55
Pohanková kaše s tofu
Přidáno 21. 10. 2025 18:04:03
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Dýňová polévka
BublinaF před 7 minutami
Brokolicová polévka
Gothaj před 16 minutami
Jednoduché, rychlé a levné těsto na štrúdl
Janiina před 20 minutami
Pečená dýně
Agliooglio před 42 minutami
Jablečný koláč s karamelem
Nikijaho před 1 hodinou
Švestkový crumble
olgaja před 2 hodinami
Jednoduchý domácí chleba
Pavel1987 před 2 hodinami
Kyselica a řízky z růžovek
Kajkajak před 2 hodinami
Hraběnčiny francouzské brambory
Nebe1276 před 3 hodinami
Tématické fráze:
jablečný štrůdl z pomazankového másla,
láďa hruška jablečný štrudl,
závin z pomazánkového másla od ládi hrušky,
jablečný štrůdl podle ládi hrušky,
cim pomazat strudl,
štrůdl od ládi hrušky,
motání štrůdlu,
jablkový závin ládi hrušky,
štrůdl z pomazánkového másla podle hrušky,
jablečný štrůdl ládi hrušky,
štrůdl z pomazankového másla hruška,
tátův štrůdl,
láďa hruška štrůdl z pomazánkového másla,
štrudl podle ládi hrušky,
těsto na štrudl z pomazánkového másla,
štrůdelník,
štrudl od hrušky,
strůdl z pomazánkového másla,
tátův štrůdl od ládi hrušky,
tátův štrůdl od ládi hrušky
Suroviny:
pomazánkové máslo,
jablko,
mouka polohrubá,
rozinky,
cukr skořice,
máslo,
cukr moučkový
Komentáře (69)
Těsto už se mi při zpracování zdálo suší, rozpadalo se. Pracně jsem z něj uhnětla hroudu, nechala odležet, rozdělila na půl... Nešlo to vůbec vyválet. Byl to kus gumy, ze kterého nešla vyválet placka větší než 30cm v průměru - z toho štrůdl fakt neudělam. Navíc se těsto dost trhalo a pukalo, fakt hrůza. Vzniklé díry ani nešly přelepit, těsto se vůbec nedalo spojit.
Těsto asi po půl hodině urputného boje skončilo v koši, připravená jablka jsme snědli u filmu
A to nejsem v pečení začátečník - podotýkám
No a teď raďte soudružky, kde se stala chyba
Přítel nemá rád listové těsto a dělat tažený se mi také pořád nechce, takže tento dělám hodně často.
posílám bod a fotku