Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 36 034 kJ / 8 613 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 144,61 g |
Tuky | 380,12 g |
Vláknina | 60,00 g |
Cholesterol | 533 mg |
Sodík | 444 mg |
Sůl | 1,63 g |
Sacharidy | 1 123,25 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 23. 3. 2008
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Bábovka z celého máku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/QpY
Moje poznámka
Bábovka z celého máku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/QpY
Nejnovější recepty
Kuřecí maso se sušenými rajčaty a brokolicí se smetanou
Přidáno před 3 hodinami
Nepečený borůvkový dezert
Přidáno před 5 hodinami
Vláčný kávový koláč s hruškou
Přidáno před 13 hodinami
Krůtí na hořčici
Přidáno před 13 hodinami
Králík na česneku pečený v sáčku
Přidáno před 13 hodinami
Polévka z hlívy
Přidáno před 13 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kuřecí plátky v jogurtové omáčce s paprikou
Pavel- před 2 minutami
Cikánský řízek
JiZa5 před 15 minutami
Sloní žrádlo (od babičky)
milan.proch před 16 minutami
Švestkové řezy s tvarohem
MiMas před 1 hodinou
Cuketový perník
Veronikasky před 1 hodinou
Masové knedlíčky v rajské omáčce
evzen před 1 hodinou
Srbské rizoto z vepřové plece
Kačer před 1 hodinou
Gnocchi, zelí a uzené - 3v1
pavelkoutnak před 1 hodinou
Banánová bábovka
Ketynna před 1 hodinou
Okurkový salát
sivakm845 před 2 hodinami
Tématické fráze:
maková bábovka z celého máku,
recepty z maku,
mák recepty,
bábovka s mákem,
jak uvarit mak,
maková buchta z celého máku,
moucniky z maku,
jak se vaří mák,
vaření máku,
bábovka z máku,
pečeme s mákem,
bábovka s celým mákem,
připrava máku,
kolac z celeho maku,
bábovka z nemletého máku,
buchta s celým mákem,
pečeme z máku,
recepty mák,
moučníky s mákem,
peceni s makem
Suroviny:
mouka polohrubá,
cukr krupice,
mák,
olej,
mléko,
vejce,
prášek do pečiva,
tuk hera,
mouka polohrubá
Komentáře (25)
doda to tomu malinky "kick" kedze ten kolac je sladky krasne sa ukaze kysly lekvar vrelo odporucam ;)
Ale k receptíku, je naprosto úúžasný, vyšlehala jsem na nejvyšší otáčky, těsto se krásně nadýchalo a zvolila jsem nakonec plech, pro bábovku mi to přišlo škoda, budu určitě opakovat, u dětí sklidila úspěch. Posílám bodík a poděkování za fantastický recept.
A co se týče silikonových forem, nejde o nic nebezpečného, prostě další polymer na bázi křemíku. Jestli je na něm něco nevhodného, jsou to barviva a rozpouštědla, nicméně to se týká starých forem taky, nemluvě o železných, jestli ještě existujou, nebo hliníkových, které jsou stále oblíbené.
Dále i v době teflonu a silikonu se používají staré železné, smaltované, keramické, skleněné a jiné materiály na formy, které se vymazat musí
Hlasuji pro věčné odstranění věcí na vysypání formy ze seznamu surovin. Ve starých kuchařkách to nikdo nepovažoval za nutné explicitně vysvětlovat, zatímco v době teflonu a silikonu k tomu přikládáte i návod.
Děkuju převelice za recept, naprosto mi vyhovuje jednoduchost a rychlost
Zatím nevím jak chutná ještě se peče.