Vařené uzené s česnekovou kaší a pikantní okurkou
Suroviny
Porce: 2 porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 2 074 kJ / 496 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 9,74 g |
| Tuky | 23,07 g |
| Vláknina | 9,66 g |
| Cholesterol | 55 mg |
| Sodík | 120 mg |
| Sůl | 0,24 g |
| Sacharidy | 58,61 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 16. 6. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Vařené uzené s česnekovou kaší a pikantní okurkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/qAVG
Moje poznámka
Vařené uzené s česnekovou kaší a pikantní okurkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/qAVG
Nejnovější recepty
Nepečené sacher kuličky
Přidáno před 2 hodinami
Pšenično - žitné sádlové pečivo
Přidáno před 14 hodinami
Nepečené Lotus kuličky
Přidáno před 20 hodinami
Burizonové kuličky
Přidáno před 21 hodinami
Vepřové nudličky na pórku s česnekem
Přidáno před 21 hodinami
Mrkvovo-sýrové placky (vhodné i pro diabetiky)
Přidáno před 21 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Zelňačka mojí babičky
Fitulka před 1 hodinou
Pikantní pečená kuřecí křídla
petrp před 11 hodinami
Kuře na paprice (i pro začátečníky)
Patoja před 12 hodinami
Rakvičkové jednohubky bez amonia
JanaK24 před 13 hodinami
Nejlepší marokánky
veronikatun před 14 hodinami
Máslový krém na vánoční cukroví
Hanka112 před 14 hodinami
Pravý vajíčkový salát podle ČSN
dedektonik před 15 hodinami
Pařížské tyčinky od maminky
KralicekZ před 15 hodinami
Mrkvovo-sýrové placky (vhodné i pro diabetiky)
Wikki před 15 hodinami
Tématické fráze:
vařené uzené,
varene uzené maso recepty,
vařené uzené maso,
jak dlouho se vaří uzene maso,
vařené uzené maso recept,
uzené maso s bramborovou kaší,
uzené s kaší,
vařená uzená krkovice,
uzené maso s kaší,
jak dlouho se vaří uzené,
uzené maso vařené,
uzená krkovice vařená,
vařená uzená kýta,
vařená uzená krkovička,
jak dlouho vařit uzené maso,
uzené maso a jeho vaření,
vařená krkovice,
uzená krkovice s kaší,
uzene varene,
vařené uzené maso s bramborovou kaší
Suroviny:
krkovice uzená,
brambory,
máslo,
česnek,
mléko,
sůl,
máslo,
okurky sterilované,
cibulka jarní,
hořčice dijonská,
olej olivový
Komentáře (20)
Po přečtení pár komentářů si nechci kazit stávající perfektní náladu a jelikož už sem nechodím tak často, prosím jen Adrejku, aby recept nemazala, protože moje prvotina to není a její nadšení z vaření obdivuji, já recept nevymyslela, ale zaujal mne svou jednoduchostí a proto jsem ho přidala sem na Topky.
Možná můj recept zatím nikdo nevařil, ale mě chutnal, jinak bych si nedovolila ho zveřejnit
Co se týče bodů, s tím jsem se již vyrovnala a vypovídá to o systému celých Topek
Další věc - můj recept asi jediný! podobný jsem nepřidávala já a je zvláštní, že rozpoutal tolika diskusí na obou stranách, když jiné recepty jsou po desítkách jen např. s jiným použitým kořením nebo ten nejbáječnější recept v názvu
Možná je víc lidiček, jako já, co vaří s láskou a nemusí sklízet tolika ovací...
Hezký večer všem
A nic nemazat, tohle jsou jen 2 podobné recepty a kolik jich je u jiných?
za krásný, nevšední recept a lákavé foto posílám bod
Dělám to někdy tak, že celou paličku nahoře trochu seřezanou dám do trouby upéct, až lehce zhnědne, sloupnu a šup s ním do kaše.
Je to ale zdlouhavé, tento recept je trochu jiný, rychlejší.
Jak píšeš, česnek štiplavější, ale i takto to máme rádi.
Můj tatínek si téměř každý den ráno nakrájel čerstvý česnek na chleba s máslem, nebo sádlem, takže česnek má u mé rodiny své čestné místo v kuchyni
A až to budeš příště tvořit, zkus na suché pánvi ten česnek osmahnout i se slupkami. Až zhnědnou, je to hotové. Česnek lehce ze slupky vymáčkneš, rozmáčkneš na kašičku a do brambor s tím. Takhle ztratí česnek štiplavost a naopak česneková chuť se tím "probudí".
A šup tam s bodem.