Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Valašské vepřové plátky

Hodnocení receptu je 4,7 (11×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

12. 8. 2008 17:22

Suroviny

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie8 874 kJ / 2 121 kcal
Bílkoviny178,66 g
Tuky127,90 g
Vláknina17,10 g
Cholesterol 467 mg
Sodík 529 mg
Sůl1,00 g
Sacharidy55,24 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Dana61

23. 3. 2011 13:10

Merylas - mňamka, Valaši vědí, co dobré:-D:yes:

Merylas Merylas

22. 3. 2011 21:17

misza:Děkuji za pochvalu RCP a hlavně děkuji za přidanou fotečku;-):yes::-K
Maruško a na Tvé foto se už těším:-)):-*
Mám ráda toto jídlo a o houby nouzi nemám.

maris maris

22. 3. 2011 07:56

A já přidávám jen bodíka, fotku zatím nemám:yes::-)

misza misza

22. 3. 2011 07:47

Merylas super recept:-p:yes: Dávám bodíka a přidávám foto.:-)

Merylas Merylas

30. 9. 2009 20:18

Magdalénko, Špagetka už odpověděla a dávám ji za pravdu:-));-) Když už něco dělám na tuku, tak nechci pak ještě přidávat normální jíšku. A zahustit se pak dá touto opraženou moukou cokoliv. Pražím ji pomalu a za stálého míchání až má barvu asi jako světlá bílá káva. Po vychladnutí ji ještě prosiju. Šťávy zahuštěné touto moukou jsou i tmavší, než kdyby se zahustilo normální.

spagetka spagetka

30. 9. 2009 18:44

Magdalenko - ano lehounce do světle hněda opražit, ale hlídej, spálené to není poživatelné :-D:-D, ale trošku barvu to mít musí;-)

magdalenka magdalenka

30. 9. 2009 18:16

Špagetka, ďakujem Ti. Kdesi som to už počula, vlastne svokra keď dietne varila, používala tento spôsob zahusťovania namiesto zásmažky. Ale som tomu nevenovala pozornosť (mladosť) a teraz už sa nemôžem opýtať. Preto neviem, či tá múka má trošinka "chytiť" farbu?
Vďaka.

spagetka spagetka

30. 9. 2009 18:01

Magdalenko - Merylas mi určitě dá za pravdu - opražená mouka má v jídle daleko lepší chuť, ztratí takovou tu moučnatou, lojovitou příchuť - lepší slovo mě nenapadá - a navíc je daleko stravitelnější než obyčejná i když provařená mouka. Jen pozor na připálení ... Tohle dělaly už naše praprababičky a dodneška to má svůj smysl ;-):-p:yes:

bara.it bara.it

30. 9. 2009 17:54

Tak jsem prave dodelala platky a porad ujidam omacky. Uz se tesim az prijde i zbytek rodiny a vrhneme se jidla.:-p Kazdopadne davam zaslouzeny bodik.

magdalenka magdalenka

30. 9. 2009 13:45

Maruška, mám dotaz, tá suchá jíška je lepšia ako keby som použila iba obyčajnú, neopraženú múku? A pražiť trochu do hneda?
Ďakujem!

JanaDorazinova JanaDorazinova

30. 9. 2009 13:37

Merylas, kdyby si to dnes nedával někdo na večeři, ani bych si nevšimla:-p:yes::yes::yes:

marla

8. 9. 2009 17:22

;-(

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: vepřový plátek po valašsku valašský vepřový plátek vepřová plec po valašsku valašský plátek vepřová kýta po valašsku lašsky veprovy platek vepřové platky vepřový plátek vepřový plátek lašský vepřový plátek po lašsku vepřová plec plátky valašská vepřová plec lassky platek vepřové maso po valašsku vepřové plátky recept vepřové plecko na plátky vepřový plátek delikates vepřová plec dietně přírodní vepřový plátek vepřová kýta dietně

Suroviny: kýta vepřová, sůl, pepř, olej, mouka hladká, houby lesní, máslo, smetana kysaná, kopr, ocet, vývar

TopRecepty.cz

Valašské vepřové plátky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/82Mm